Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Klint – måla utan färgrester

Klint – måla utan färgrester

Nytt år, ny månad och nyårslöften i rullning. Består ditt nyårslöfte av att göra fler hållbara val, stora som små i din vardag? Då kan vi glädja dig med att du kan starta det nya året med att uppdatera ditt hem med så litet miljöpåverkan som möjligt. Förändra ett rum med ny fräsch färg. Måla med Svanen- och EU-Blommanmärkt färg från Klint i praktisk återvinningsbar förpackning och utan att behöva ta hand om färgrester.

Klint inomhusmålarfärg i återvinningsbar påse, exakt den mängden färg du behöver för minskade färgrester.

Färg utan spill

Företaget Klint har ett system där du själv mäter väggen och får exakt den färgmängd som går åt, levererat i en plastpåse hem till dörren. Istället för färgprov på burk har de provark som man kan sätta upp på väggen, handmålade med riktig färg för korrekt kulöråtergivning. Arken går att flytta runt för att det ska bli enklare att välja kulör, slippa att måla om men framför allt, undvika mer färgspill.

Testa dig fram till rätt kulör med färgprover utan spill.

Klint har klarat EU-Blommans och Svanens tuffa krav för inomhusmålarfärg vilket innefattar krav på lösningsmedel, miljöfarliga ämnen och konserveringsmedel. Och självklart klarar färgen kvalitetskrav som till exempel täckförmåga.

-Klints koncept kan komma att förändra vårt sätt att köpa färg. Man köper fina kulörer av Svanen- och EU-Blommanmärkt färg, som samlevereras direkt till dörren i en praktisk och hållbar förpackning. Produkten uppfyller såklart de tuffaste miljökraven och presterar lika bra eller kanske till och med bättre än andra icke-miljömärkta som finns på marknaden, säger Thibault Angles d'Ortoli, rådgivare för inomhusmålarfärg och lack på Miljömärkning Sverige

Mindre färgrester i sjöar och hav

Färgrester ska inte spolas ned i avloppet. Gör såhär istället:

- Stryk av färgrester och torka av penseln så gott det går med hushållspapper. Pappret går bra att slänga i hushållssoporna.

- Ställ penseln i en burk (till exempel en tom syltburk med lock) med varmt vatten tillsammans med lite diskmedel och låt stå i ca 2h.

- Burken med vattnet lämnas sedan in till miljöstation eller återvinningscentral.