English
Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas

Lätt att välja.

Svanen finns på 20 000 produkter

  1. Svår att få

Vi klarade det!

Svanen finns på 20 000 produkter. Men hur känns det att bli granskad in i minsta detalj? Att få varje del av sig noggrant inspekterad med lupp? Att behöva bevisa att man duger?

Några som vet hur det känns är de varor och tjänster som klarat det. De som tagit sig igenom våra tuffa krav och bevisat att de uppfyllt varenda ett av dem. Hör deras berättelser.

Det är svårt att vara du

Du har verkligen fullt upp med att sköta ditt eget, och nu är du också ”ansvarig” för miljön? "Gör bra val", säger de. "Välj en grönare framtid". Men hur?

Läs mer

Några av oss som klarat kraven

Svanen är bara ett gäng nördar som ställer för många frågor. Sjuka miljömuppar!

Anonym säng

(som inte klarat kraven)

Vi är nördar av en anledning

Läs mer

Fakta om oss

Visste du att vi ställer 2074 krav och att vi finns inom 57 olika produktområden? Vi lägger också ner 76 000 timmar varje år på att kontrollera och utfärda Svanenlicenser. Totalt finns Svanen på 20 000 varor och tjänster.

Sjuka miljömuppar...

Vi ber om ursäkt, men ja, vi är extremt engagerade nördar som snöar in oss på detaljer. Vi ställer höga krav för vi är en av världens tuffaste miljömärkningar och Nordens officiella miljömärkning. Svanenmärkningen ges bara till varor och tjänster som uppfyller ambitiösa miljökrav.

Svanen - Svår att få. Lätt att välja.


Detta projekt är en del av Sustainable Living - ett initiativ finansierat av Nordiska Ministerrådet. Läs mer.