Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Visste du att det finns Svanenmärkt hudvård?

Visste du att det finns Svanenmärkt hudvård?

Visste du att en del hudvårdsprodukter kan innehålla ämnen som är, eller misstänks vara, hormonstörande, cancerframkallande, allergiframkallande eller svåra för naturen att bryta ner?

Och det är ju ingen av oss sugna på! Nej, istället vill vi använda produkter som håller både oss och naturen fräscha.

Produkter i ett badrumsskåp
Du gör dig själv, djur och natur en stor tjänst när du väljer Svanenmärkt hudvård. Det är en hygienfaktor.

Hur ska du kunna veta vad som är fräscht eller inte?

Innehållsförteckningen på ett schampo eller en hudkräm kan i princip vara hur lång som helst. Fylld med krångliga ord och ämnen. Det är då du får sätta din tillit till en opartisk miljömärkning – Svanen, EU Ecolabel eller Bra Miljöval. Vi läser innehållsförteckningen åt dig. Och talar om vilka produkter som är ok att använda genom att de får bära våra märkningar.

Svanenmärkta produkter granskas på detaljnivå. Här följer 3 bra anledningar att välja Svanenmärkt hud- och kroppsvård:

  1. Kroppsvårdsprodukter leds indirekt ut till avloppet när du tvättar dig. Därför uppfyller Svanenmärkt hudvård tuffa krav på nedbrytbarhet och giftighet för vattenlevande organismer. Det betyder att vi kollar hur de lagras i naturen, att de bryts ner och att de är skonsamma mot djur och växter som finns i våra vatten. Detta krav utesluter en hel del ämnen i traditionell kosmetika.
  2. Många efterfrågar giftfri hudvård eftersom produkterna kommer i kontakt med huden. Svanens krav fokuserar extra mycket på hälsa. Det innebär bland annat att vi ställer tuffa krav på ämnen som kan ge allergier eller vara hormonstörande som t ex parfymer, eteriska oljor och konserveringsmedel.
  3. Det är förbjudet med PFAS i Svanenmärkt kosmetik och skönhetsvård. PFAS är en grupp kemikalier med vatten-, fett- och smutsavstötande funktion. De är oerhört stabila ämnen, vilket betyder att de är väldigt svåra att bryta ner.

Vad är avancerad hudvård?

Läs mer

Vad finns i ditt badrumsskåp??

Mascara, schampo, ansiktstvätt och handkräm – vanliga delar av många människors dagliga skönhetsrutiner. Men vad är de egentligen gjorda av, kan de skada din hälsa och hur påverkar de miljön?

Lär dig mer!

Lär dig mer om solkräm

Läs mer

Här hitta du all Svanenmärkt hygien och skönhet

Till produkterna