Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Samarbetet ModUpp för hållbara affärer

Samarbetet ModUpp för hållbara affärer

ModUpp2030 är ett samarbetsprojekt mellan flera av Sveriges mest kända tredjepartscertifieringar: Bra Miljöval (Naturskyddsföreningen), Fairtrade, KRAV, MSC, TCO Certified, Svanen och EU Ecolabel (Miljömärkning Sverige).

ModUpp startades 2014 av Miljömärkning Sverige och har genom åren informerat och påverkat beslutsfattare att ställa miljökrav. ModUpp riktar en uppmaning till beslutsfattare och inköpare inom offentlig sektor att använda tredjepartscertifieringar för miljö och social hållbarhet för att ställa om till en modern upphandling.

Mod Upp 2030
#ModUpp uppmanar beslutsfattare och inköpare inom offentlig sektor att använda tredjepartscertifieringar för att ställa om till en modern och hållbar upphandling.

Vision

Vår vision är en hållbar konsumtion i den offentliga sektorn som bidrar till Agenda 2030. Tredjepartsmärkningar används som effektiva verktyg vid upphandlingar för omsorg om människa och miljö.

Definition

Vår definition av hållbar upphandling: Att man ställer krav som bidrar till att skydda människa och miljö. Genom exempelvis krav på tredjepartsmärkningar.

Läs mer om ModUpp

Till modupp.se

Faktablad ModUpp 2030

Ladda ner