English

Favoriter

Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
 1. Miljömärkning Sverige söker HR-chef

Miljömärkning Sverige söker HR-chef

Miljömärkning Sverige AB söker HR-Chef – låt din drivkraft bli en del av något större i Nordens starkaste miljömärkning!

Om Miljömärkning

Sverige AB Som en av världens mest framgångsrika miljömärkningar är Miljömärkning Sverige en central spelare för att nå hållbar konsumtion och produktion. Miljömärkning Sverige har det övergripande ansvaret för miljömärkena Svanen och EU-Blomman i Sverige. Svanenmärket är den officiella nordiska miljömärkningen, med livscykelbaserade, skarpa krav för minskad miljöbelastning och med hög varumärkeskännedom och trovärdighet. På Miljömärkning Sverige arbetar alla mot samma mål – ett hållbart samhälle! Vi brinner för miljö och hållbarhet och gläds över att vi får ägna våra arbetsdagar åt att bidra till en bättre värld.

Vi är genuint stolta över varandra och det vår organisation åstadkommer. Vi har stort fokus på positiv utveckling bland våra medarbetare med ett enhetligt förhållningssätt där vi alla kommunicerar lika. Med en satt HR-struktur som vi har stor tilltro till söker vi nu dig, vår nästa HR-chef, som tar oss vidare med förväntan att fortsatt utveckla både våra medarbetare och vår organisation framåt!

Om tjänsten

Som HR-chef hos oss har du en central roll i en mycket spännande organisation. Detta genom att säkerställa utvecklingen av det påbörjade strategiska förändrings/kulturarbetet, arbetsgivarvarumärket och säkra att organisationens chefer får ett professionellt HR-stöd, i synnerhet vad gäller implementering av all relevant HR-lagstiftning. Med verksamheten i fokus arbetar du nära VD i det fortsatta utvecklandet av medarbetare och ett välfungerande HR-arbete där alla driver mot samma mål. Du är en del av ledningsgruppen där du aktivt leder HR relaterade frågor och ärenden på agendan.

I rollen som HR-chef ansvarar du för dess verksamhetsplan och säkerställer att HR-stödet är verksamhets- och behovsanpassat. Du säkrar att alla HR-processer genomförs under året, genom att aktivt påminna, stötta, följa upp och summera. I din roll som HR-chef är du ansvarig för att vara uppdaterad och säkra de regler som gäller i Miljömärkning Sveriges kollektivavtal och andra arbetsrättsliga direktiv, förhandlingar och en god samverkan med de fackliga organisationerna.

Här ges du möjlighet att utifrån goda förutsättningar utveckla och påverka en organisation i utveckling där du, genom din erfarenhet, kan påverka de HR-initiativ som ger den bästa nyttan för verksamheten och även, det som Miljömärkning Sverige verkar för, ett hållbart samhälle!

Arbetsuppgifter såsom;

 • Stödja chefer i arbetet med att attrahera, rekrytera och behålla engagerade och motiverade medarbetare samt chefer
 • Driva kulturutvecklingsarbete med syfte att stärka samarbete och kommunikation mellan ledning, organisation och affärsområden
 • Agera stöd till chefer i deras ledarskap och ansvara för hantering av alla förekommande frågor som berör deras personal
 • Säkerställa ett rådgivande och stöttande arbete gentemot medarbetarna
 • Säkerställa god kännedom kring medarbetarroller och ansvarsområden
 • Garantera intern god kännedom om verksamhetens policys och riktlinjer och att de efterlevs
 • Ansvara för outsourcad lön

För att lyckas i denna roll ser vi gärna att du har följande kvalifikationer:

 • Examen från PA-programmet eller motsvarande utbildning
 • 10 års erfarenhet inom HR där vi ser att du har minst 5 års erfarenhet som HR chef. Gärna i mellanstor likartad organisation.
 • Du besitter goda kunskaper och dokumenterad praktisk erfarenhet med arbetsrätt, förhandling samt erfarenhet av framgångsrikt förändringsarbete.

Som person är du tydlig, inlyssnande, med hög integritet och har ett strukturerat arbetssätt. Viktigt för oss är dessutom att du kan se helheten och arbeta lyhört tillsammans med chefer och kollegor. Utifrån din professionalism och trevliga sätt har du god förmåga att skapa trygghet och förutsättningar för att uppnå företagets mål.

Vi erbjuder dig en spännande roll i ett växande verksamhetsområde som präglas av hög kompetens och fokus på resultat. Du arbetar för ett av Sveriges starkaste och mest kända varumärke. Arbetet innebär stor frihet under ansvar med möjlighet till flexibla arbetstider och arbetssätt. Vi sitter i fina lokaler vid Medborgarplatsen på Södermalm.

Mångfald och jämställdhet är viktiga inslag i vårt arbete för att vi ska lyckas väl med uppdraget att nå ut med miljömärkning till alla målgrupper i samhället. Att ha personal med olika bakgrund är därför en viktig förutsättning som berikar och breddar företagets möjligheter.


Vid frågor om tjänsten:

Tjänsten är en tillsvidareanställning och en ersättningsrekrytering för en pensionsavgång.

För mer information, kontakta ansvariga rekryterare Roger Österman: roger.osterman@peopleprovide.se & John Jansson: john.jansson@peopleprovide.se Facklig kontaktperson för Unionen på Miljömärkning Sverige AB är Wilma Bäckström Nilsson: wilma.nilsson@svanen.se - Facklig representant för Akademikerna på Miljömärkning Sverige AB är Maria Tengqvist: maria.tengqvist@svanen.se

Då urval kommer att ske löpande ser vi fram emot att få din ansökan så snart som möjligt. Välkommen med din ansökan!


Svanen söker ny HR-chef

Sök tjänsten