Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Hemsö inviger Stockholms första Svanenmärkta skola

Hemsö inviger Stockholms första Svanenmärkta skola

Bagartorpsskolan i Solna står nu färdigbyggd och 360 högstadieelever i Solna kör igång höstterminen i de fräscha lokalerna som lever upp till tuffa miljökrav. Bagartorpsskolan är Hemsös första Svanenmärkta projekt och den första Svanenmärkta skolan i Stockholm.

Skolan kommer att drivas av Raoul Wallenbergskolan och har förutom klassrum, specialsalar och matsal en fullstor idrottshall, då skolan bedrivs med idrottsprofil. Graffiti/foto: Graffitisthlm

‒ Vi är jätteglada att en så stark aktör som Hemsö bygger Svanenmärkt. Vi måste öka takten vad gäller hållbart byggande, det är bråttom att rädda klimatet och bygga för en så giftfri miljö som möjligt, säger Sofia Korpar Malmström, rådgivare på Miljömärkning Sverige, som deltog under invigningen torsdagen 18 augusti.

‒ Svanen är ett kvitto på vårt långsiktiga arbete med hållbara miljöer i våra fastigheter. För oss är det viktigt att eleverna får vistas i byggnader som är sunda och miljövänliga, säger Anna Sundbaum, miljöspecialist på Hemsö.

Vad innebär Svanenmärkt byggande?

  • Låg energiförbrukning.
  • Hälsosam inomhusmiljö.
  • Skarpa kemikaliekrav.
  • Stränga krav på hållbart, certifierat trä.
  • Kraven fastställs av en oberoende tredje part och kontrolleras på plats.
  • Goda möjligheter för återvinning och återanvändning av byggmaterial.

Om Hemsö: Hemsö har fler Svanen-projekt på gång: Vilunda, ett kombinerat äldreboende och förskola i Upplands Väsby, samt tre förskolor i Kungälv respektive Uddevalla. Hemsö förvaltar och utvecklar samhällsfastigheter för äldreboende, utbildning, vård och rättsväsende.

För kommentarer: Sofia Korpar Malmström, sofia.malmstrom@svanen.se, +46 8-55 55 24 25