English
Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
  1. Amazon - Svanen och EU-Blomman

Svanen och EU-Blomman med i europeiskt initiativ från Amazon

Nu kan europeiska konsumenter enklare finna Svanenmärkta blöjor, tvålar och rengöringsmedel och andra miljömärkta produkter på Amazons nätbutiker i Frankrike, Spanien, Italien, Tyskland och Storbritannien. Amazon lanserar initiativet Climate Pledge Friendly. De officiella miljömärkningarna Svanen och EU Ecolabel, har valts ut bland de märkningar som ska vägleda konsumenter.

Det är viktigare än någonsin att kunna köpa miljömärkta produkter via e-handel. Amazon gör det nu enkelt för europeiska föräldrar att t ex köpa Svanen och EU-Blommanmärkta blöjor som ingår i initiativet Climate Pledge Friendly.
- Det har aldrig varit mer viktigt att guida konsumenter till miljömärkta val så att vi kan bidra till en att nå miljö- och klimatmål. E-handeln har ett stort ansvar att vägleda rätt eftersom allt fler konsumenter handlar där. Vi är väldigt glada över att Svanen- och EU Ecolabel-märkta produkter finns med i Climate Pledge Friendly och vi hoppas att svenska konsumenter snart kan få ta del av initiativet på Amazons svenska nätbutik, säger Jonas Oldmark, utvecklings- och digitaliseringschef på Miljömärkning Sverige .

Fakta:

Amazon och Climate Pledge Friendly Initiative Amazon har startat ett initiativ ”Climate Pledge Friendly”, där de två officiella märkningarna Svanen och EU Ecolabel är med. Det är Amazons hållbarhetsexperter som har valt ut de 18 certifieringsprogrammen. Själva lanserar Amazon ett koncept för mer kompakta förpackningar Compact by design.

Det finns mer än 40 000 produkter med i ”Climate Pledge Friendly. Läs mer här.

Idag finns initiativet på nätbutikerna i Frankrike, Tyskland, Italien , Spanien och Storbritannien. Amazon har startat en svensk site, amazon.se, i samband med etableringen i Sverige. Än så länge finns inte Climate Pledge Friendly-initiativet med där, däremot finns det möjlighet att välja miljömärkta produkter .

Jonas Oldmark Affärsutvecklings- och digitaliseringschef på Miljömärkning Sverige 08- 55 55 24 13 jonas.oldmark@svanen.se