Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Mandel och raps i ny serie städprodukter

Vårsolen skiner in genom vintersolkiga fönster och dess strålar hittar varenda liten smutsfläck där hemma. Visst känns det igen? Passande nog finns det nu en ny serie Svanenmärkta städprodukter hos Clas Ohlson som klarar av de där fläckarna.

Svanen ställer stränga krav på miljöfarliga ämnen samt att ämnen lätt ska brytas ned då produkterna slutligen hamnar i vatten. Rengöringsmedlen är även kontrollerade med tanke på hälsan: parfym, konserveringsmedel och allergena ämnen regleras. De testas så de är effektiva och dryga och inte minst ska förpackningarna vara smarta.

– Vi valde Svanen till vår nya serie för att Svanens krav tar ett helhetsgrepp på produkten. Nu kan man njuta av sitt nystädade hem och samtidigt känna att man gör ett bra val och är skonsam mot miljön, säger Josefin Liss, produktchef, Clas Ohlson.

Det är Smart Microfiber System AB som tillverkarna produkterna för Clas Ohlson. Produkterna är avsedda för såväl privathushåll som för B2B.

– Vi har jobbat mycket med att hitta rätt råvaror såsom svensk raps till trägolvsåpan. Den rengör skonsamt, effektivt och återfuktar trägolvet istället för att torka ut det. Dessutom ger såpan en fin lyster och lämnar en mild doft av mandel efter sig. Vi har satsat på diskreta dofter för att så många som möjligt ska kunna använda produkterna, säger Daniel Broman, marknadschef, Smart Microfiber System AB.

Här är Svanens krav på rengöringsmedel