Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Första Svanenmärkta lägenheterna i Huddinge

Veidekke Bostad bygger det första Svanenmärkta flerbostadshuset i Huddinge. Det blir 170 lägenheter i bostadsrättsföreningen Sågbäcken. Tidigare i år har NCC byggt enfamiljshus i Huddinge.

Invigning av Veidekkes Svanenmärkta flerbostadshus i Huddinge
Cecilia Ehrenborh Williams, vice vd för Miljömärkning Sverige, var med när det första spadtaget togs.
Bostadsbristen är skriande i Stockholmsregionen och det finns ett stort intresse för bostadsrätterna i Huddinge då de ligger nära Södertörns högskola och 15 minuter från T-centralen med pendeltåg.
Tomas Hansson, ordförande i samhällsbyggnadsnämnden och Daniel Dronjak, kommunstyrelsens ordförande, ville att huset på den öde tomten vid Kvarnbergsplan skulle bli miljömärkt. Veidekke valde att bygga enligt deras Svanengodkända koncept.

– Vi arbetar med andra miljöklassningar men Svanen är den märkning som är mest känd hos konsumenter. Att vi från början valde Svanen är på grund av att det ställs tuffa krav på byggmaterial och energianvändning, säger Johnny Kellner, Energi och klimatstrateg, Veidekke i Sverige.

– Veidekke och de andra byggföretagen med Svanenlicens går i bräschen för ett hållbart byggande. Vi hoppas att få fler politiker som er i Huddinge som är med och ställer om till klimatsmarta och energieffektiva bostäder. Ett hus ska stå i 100 år så det är viktigt bygga rätt från början, säger Cecilia Ehrenborg Williams, vice vd Miljömärkning Sverige.

Läs mer om Svanens krav på hus