Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Städtjänst i Värmland klarar Svanens krav

De 70 anställda på Städtjänst i Värmland kan nu städa enligt Svanens krav: att använda miljömärkta kemikalier, dosera rätt, köra klimatsmart på godkända städfordon och med rätt körstil, för att nämna några av kraven.

– Det är väldigt positivt att Städtjänst i Värmland har Svanenmärkt sitt dagligstäd. Det finns stora miljö-, klimat- och hälsovinster att göra i den här branschen och de är med och bidrar till det, säger Elsa Levinson, ansvarig för städtjänster i Sverige.

– De gör ett otroligt jobb med att minimera sin miljöpåverkan och lever upp till Svanens tuffa krav på städtjänster. Krav som sträcker sig utöver miljö och inkluderar exempelvis kvalitetsuppföljning och utbildning av personalen, fortsätter Elsa.

Städtjänst i Värmland har kunder både bland privatpersoner och företag
– Svanen är den pusselbit som saknades i vårt miljöarbete. Dessutom får vi ännu mer ordning och reda vilket leder till bättre marginaler, något som behövs i en pressad bransch. Det är även en bra investering i personalen, som ju är den viktigaste resursen vi har. De får en ännu mer hälsosam arbetsmiljö och är dessutom de är väldigt stolta över att jobba på ett Svanenmärkt företag, säger Lennart Eklindh kvalitet och miljöansvarig på Städtjänst Värmland

Läs mer om Svanenmärkta städtjänster


För mer information, kontakta:

Lennart Eklindh
Kvalitet och miljöansvarig Städtjänst Värmland
054-69 07 90, 070-647 02 98
le@skaraborgs.se

Elsa Levinson, Miljömärkning Sverige/Svanen, ansvarig för städtjänster i Sverige
Tel: 08-55 55 24 54.