Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Tejp, lim och kritor – för din hälsa och vår miljö

Lim som fastnar på papperet men inte på din genetiska profil. Pennor som ritar vackra figurer men inte ritar om din hälsoprofil. Suddgummin som raderar ett felaktigt penndrag men inte raderar ut värdefulla skogar. Nu kan du få allt detta – genom Svanenmärkta kontors- och hobbyartiklar.

Målande barnSedan årsskiftet finns möjligheten att Svanenmärka inte bara pennor, utan nu också hobbyfärger, kritor, lim, tejp och suddgummin – saker som är nära huden när de används. Svanen värnar både om vår miljö och om din hälsa. När vi gjorde om kraven för pennor valde vi därför att dels utvidga produktområdet till att inkludera hobbymaterial och dels att göra kraven mycket tuffare.

Framför allt har vi satsat på hårda krav på kemikalier och ämnen som kan påverka din hälsa. Detta gäller särskilt för produkter som används av barn. En krita som stoppas i en barnmun måste uppfylla ännu tuffare krav än en reservoarpenna som används på ett kontor.

När du använder en Svanenmärkt tejp, krita, lim, eller penna kan du vara säker på att är skonsam mot din hälsa och mot miljön eftersom den har klarat tuffa krav på kemikalier. Till exempel tillåts inte misstänkt hormonstärande ämnen, parfymer, nanopartiklar och farliga lösningsmedel. Den är dessutom av god kvalitet.

Nu är det upp till tillverkarna att ansöka om Svanenmärkning och se till att du, dina barn och alla vi andra kan måla, pyssla och skriva utan att riskera vår hälsa eller hota miljön.