English

Favoriter

Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
  1. Tipsa eller få hjälp av oss

Tipsa oss eller få hjälp!

Vad roligt att du vill ta hjälp av Miljömärkning Sverige för att påverka en affär att bli mer hållbar på ett enkelt sätt.

Genom detta formulär kan du som upphandlare eller inköpare enkelt fylla i de uppgifter vi behöver för att kunna hjälpa dig att ställa krav på Svanen eller EU Ecolabel i din affär.

Lika så kan du som licensinnehavare tipsa oss om att en offentlig organisation ska genomföra en upphandling där du ser potential att ställa krav på Svanen eller EU Ecolabel. Kom ihåg att det inte går att påverka en upphandling som redan är publicerad. Vi på Miljömärkning Sverige kan bara försöka influera upphandlingar som är på gång, alltså under förstudien eller när upphandlingsunderlaget framarbetas.

Så vad kommer vi göra efter vi har fått informationen? Vi kommer att höra av oss till upphandlaren/inköpare och hjälpa dig/dem vidare. Det kan till exempel vara att:

  • ge dem information om kriterierna, vilka produkter och licensinnehavare som finns på området.
  • ge upphandlaren/inköparen tips om hur denne ska agera genom hela affärsprocessen samt vilka förenklar det kommer att innebära vid uppföljningen.

Detta är en del av vårt strategiska arbete där vi vill nå ut till fler upphandlare och inköpare och skapa fler hållbara affärer.

Vi kommer inte kunna vara med och påverka varje affär i Sverige, men vi hoppas att framöver se flera affärer som innehåller krav på miljömärkning som ett resultat av vårt strategiska arbete.

Hör av dig om du har några frågor!

Upphandlingsformulär

Du kan endast skicka formuläret om du fyllt i alla fällt ovan. När du har skickat formuläret kommer du att få en bekräftelse.

Har du frågor är du välkommen att kontakta mig:

  • Lena Mårdh Projektledare offentlig upphandling och inköp +46 (0)8-55 55 24 48 lena.mardh@svanen.se