English

Favoriter

Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
  1. Svanenmärkta e-handelstransporter från Bring

Svanenmärkta e-handelstransporter från Bring

Utbudet av Svanenmärkta leveranser breddas när Bring har klarat Svanens krav för e-handelstransporter. Brings Svanenmärkta tjänster innebär att du kan välja Svanenmärkt leverans till ombud eller paketbox.

Catherine Löfquist, hållbarhetschef på Bring och Anna Linusson, vd på Svanen håller i ett Svanencertifikat som Bring precis fått.
Catherine Löfquist, hållbarhetschef på Bring tar emot Svanenlicensen från Anna Linusson, vd på Miljömärkning Sverige.

– Det är bråttom om vi ska nå miljö- och klimatmål. Svanens tuffa krav, som utgår från ett helhetsperspektiv och successivt skärps, kan bidra till en mer hållbar transportbransch. Därför är vi glada över att en så välkänd aktör som Bring nu kan erbjuda svenska konsumenter Svanenmärkta e-handelstransporter. Svanen är svår att få, men lätt att välja och Svanenmärket känns igen av 98 % av svenskarna, säger Anna Linusson, vd Miljömärkning Sverige.

Det är inte lätt att vara konsument och vilja göra hållbara transportval när du handlar på nätet. Olika märkesliknande symboler och otydliga miljöpåståenden såsom ”grön” eller ”miljövänlig” kan lätt förvilla konsumenterna. Här gör Svanen valet enklare. Det är en märkning som svenskarna känner igen och litar på. Och när Bring nu breddar utbudet av Svanenmärkta leveranser blir det lite enklare att välja rätt.

– Svanen täcker många av de frågor som är viktiga för oss, och är dessutom en välkänd symbol bland konsumenterna. Den här märkningen är ett fint kvitto på ett arbete vi bedrivit under en lång tid och det är naturligtvis väldigt glädjande, säger Catherine Löfquist, hållbarhetschef på Bring.

Svanens krav på e-handelstransporter har funnits sedan 2023 och innebär krav på klimat, energieffektivitet och arbetsvillkor.

Svanens krav: 

  • Minskar klimatpåverkan i transportnätverket.
  • Stimulerar fossilfria leveranser.
  • Ökar energieffektiviteten.
  • Fastställer en god initial nivå på fordonsflottan, som höjs successivt genom investeringar i el-, vätgas- och biogasfordon.
  • Fokuserar på förnybara och mer hållbara drivmedel (ingen palmolja eller PFAD), vars andel stegvis ökar.
  • Främjar schysta anställningsvillkor i enlighet med kollektivavtal eller motsvarande.
  • Bidrar till mindre skrymmande förpackningar.

Svanenmärkta e-handelstransporter

Lär dig mer

Frågor & svar om e-handelstransporter

Läs mer