English
Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
  1. Grumme flytande tvättmedel i pappersförpackning

Grumme först med flytande tvättmedel i pappersförpackning

Att vi måste minska klimatutsläppen är nog de flesta överens om. Men var ska man börja? En bra början är att minska den fossila plastanvändningen. Svanenmärkta Grumme från Orkla Sverige byter ut sina plastförpackningar för flytande tvättmedel till kartong, liknande en klassisk mjölkförpackning.

Vi går mot ljusare tider! Nu kan du nämligen köpa tvättmedel i ny miljösmart kartongförpackning istället för plast.
- Övergången från plastförpackningar till kartong har varit den största och mest utmanande hållbarhetssatsningen hittills för Grumme. Vi har skapat en förpackning som är både snygg och hållbar och innebär en drastisk plastreduktion från dagens förpackningar med mer än 35 ton per år säger Julia Mortensen, marknadschef på Orkla Care Sverige.

Svanen ställer tuffa krav för miljö och hälsa. Men även på förpackningarna för Svanenmärkt tvättmedel. Det innebär att när du köper ett Svanenmärkt tvättmedel så kan du känna dig trygg med att kemikalierna i tvättmedlet är biologiskt nedbrytbara, det innehåller inga misstänkt hormonstörande ämnen, produkten har effektivitetstestats och förpackningen kan lätt återvinnas.

Produktionen av Grumme tvättmedel i kartongförpackning sker i Orklas produktionsanläggning med 100 % förnybar energi. Det är inte bara plastanvändningen som minskas med den nya kartongförpackningen utan även mer effektiva transporter då palleffektiviteten blivit bättre med 77 %, enligt Orkla Sverige.

Läs mer om vilka krav Svanen ställer på tvättmedel