English
Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
  1. Goda vanor kräver goda tvålar

Goda vanor kräver goda tvålar

Under pandemitiden har många kommit in i en bra rutin av att tvätta händerna regelbundet. En annan bra vana är att svana genom att välja Svanenmärkt handtvål i butikshyllan. Svanenmärkt handtvål har nämligen många hälsofördelar och är dessutom ett bättre val för miljön. Lågprisbutiken Rusta har ett utbud av Svanenmärkta produkter och en ny produkt i deras butiksutbud är Svanenmärkta handtvålar från märket Nofo.

Att tvätta händerna med Svanenmärkt tvål är en god vana.
– På Rusta ska det vara lätt att göra hållbara val och Svanen är en välkänd kvalitetsstämpel för våra kunder. För oss på Rusta är Svanenmärkta produkter en naturlig och viktig del av vårt arbete med att göra hållbara produkter lättillgängliga för våra kunder. Vi ökar ständigt vårt utbud av hållbarhetsmärkta produkter och i det avseendet spelar Svanen en viktig roll, både i befintligt sortiment och i nyutveckling, säger Jesper Bondesson, kvalitets- och hållbarhetschef på Rusta.
Handtvål "Nofo"

Svanenmärkta kosmetiska produkter, så som exempelvis handtvål, måste leva upp till strikta kemikalie- och miljökrav. Det innebär bland annat att ämnen som exempelvis är klassificerade som cancerframkallande eller allergiframkallande inte får användas samt förbud mot mikroplast. Det ställs även tuffa krav på miljöfarliga och svårnedbrytbara ämnen. Att titta efter Svanenmärkt i tvålsektionen i butiken, är därför ett säkert val i flera avseenden.

Jesper Bondesson, kvalitets- och hållbarhetschef på Rusta, kommer även att tala på Miljömärkning Sveriges event Greenolution Friday på Münchenbryggeriet den 26 november. Där kommer han att beskriva mer om Rustas arbete med att skapa ”grönt som default”. Missa inte det!