English
Favoriter
  1. Svanen på Copenhagen Fashion Summit

Isko, en stor denimtygsproducent i Turkiet lyfte fram grön ung design i Denim Design Award under Köpenhamns Fashion Summit 2017. Gunn-Helen Øye, Nordisk Miljömärkning, var där för att fira de unga talangerna.

– Jag är så glad över att se att hållbarhet finns i tankarna hos dessa unga designer som kommer att stå bakom morgondagens jeans, säger Gunn-Helen Øye.

Tio talanger från Isko I-Skool 2016 visade upp sina bidrag i en tävling för Denim Design Award.

– Det här är en tävling för mode- och marknadsföringsstudenter från hela världen. Vi tror att förändring inte är möjlig utan utbildning, säger Marco Lucietti, Global Marketing Director Sanko/Isko divisionen.

Isko firar i år 4:e upplagan av i-Skool.

– Vår vision är att överföra denimkunskap till unga modedesigners, vilket kommer ge ett utbud av kunskap. Jag tycker att de  designstudenter som presenterade sina kreationer här i Köpenhamn visar att hållbart mode inte behöver vara tråkigt, det kan vara trendigt, modernt och roligt, säger Kutay Saritosun, Senior CSR Executive.

Isko Earth Fit är den gröna plattform från Isko, som har lyckats klara miljömärkningen Svanen och EU-Blomman för flera av sina produkter.

– Vi på Isko är stolta över att vara den första och enda denimkvarn i världen som har fått dessa banbrytande certifieringar, säger Marco Lucietti, Global Marketing Director Sanko/Isko.

– På  Nordisk miljömärkning  är vi så glada att se den här jeansboomen, mycket tack vare det hårda arbetet i Isko. Vi ser Svanenmärkta jeans på Cubus, Velour by Nostalgi och Carlings för att nämna några. Äntligen svarar varumärkena på vad konsumenterna efterfrågar - hållbart mode, säger Gunn-Helen Øye.
 
 Isko är en av huvudsponsorerna av  Copenhagen  Fashion Summit som ägde rum 10-11 maj.

– Copenhagen Fashion Summit är platsen för nya och hållbara metoder som kommer att förändra den globala industrin, säger Marco Lucietti, Global Marketing Director Sanko/Isko.

Läs mer om Svanens krav på textilierSe alla Svanenmärkta produkter från Sanko/Isko här

För uppdateringar och nyheter om Isko, kolla in deras Facebook-sida.


För mer information, vänligen kontakta:

Gunn-Helen Øye, Miljömärkning Norge, telefonnummer (+47) 913 104 73,

Kutay Saritosun, Senior CSR Executive.Sanko/Isko epost, ksaritosun@isko.com.tr