Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Grön jul med Svanenmärkta ljus från Liljeholmens

Det ska vara enkelt att handla hållbart. Därför har Liljeholmens valt att Svanenmärkta sin ljus. Lagom till jul finns de SVanenmärkta ljusen ute i handeln.

– Med Svanenmärkningen vill vi göra det enklare för alla konsumenter att göra det bästa valet ur miljösynpunkt. Hållbarhet har alltid varit viktigt för oss och det ska inte finnas något tvivel om att Liljeholmens är ett bra val både när det gäller kvalitet och miljö, säger Britta Palmqvist Hugosson, produktchef på Liljeholmens Stearinfabriks AB.

Ett Svanenmärkt ljus klarar tuffa krav när det gäller miljö, hälsa, kvalitet och säkerhet. Ljusen måste bland annat vara tillverkade av stearin, en förnybar råvara som inte bidrar till växthuseffekten.

Ljusen testas noga, intyg och dokumentation begärs in och kontrollbesök genomförs i produktionen. Efter godkända kontroller får företaget en licens som ger dem rätt att använda Svanenmärket på sin produkt.

– Hållbarhet är ingen trend utan en självklar del i allt vi gör. För våra kunder kan det vara tryggt att veta att en utomstående part kontrollerat just detta, säger Britta Palmqvist Hugosson.

I Sverige används nära 20 000 ton ljus per år. Majoriteten tillverkas antingen av råvaror av palmfett eller paraffin. Palmfett är en råvara som visserligen är förnybar men vars utvinning bidrar till att regnskog försvinner. Paraffin är en restprodukt från oljeindustrin som bidrar till växthuseffekten när det brinner.

– Idag väljer många bort ljus av palmfett och paraffin för att de vill handla klimatsmart och värna om miljön. Intresset för Svanenmärkta ljus har ökat hos både konsumenter och producenter och vi ser en stor potential att styra mot en hållbar produktion, säger Ragnar Unge, vd på Miljömärkning Sverige..

I Liljeholmens numera Svanenmärkta sortiment finns allt från klassiskt vita ljus till färgade ljus i olika storlekar. Ljusen tillverkas av 100 procent ren stearin baserad på råvaror av endast animaliskt ursprung. Veken är av flätad bomull. Läs mer på www.liljeholmens.se.

Här hittar du information om och en lista över alla Svanenmärkta ljus