Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Gävle Konserthus först i Gävle att klara Svanens krav

Gävle Konserthus är den första renodlade konferensanläggningen i Gävle som klarar Svanens krav. Så nu kan upp till 800 personer mötas och äta i miljömärkta lokaler.

– Medvetenheten är hög hos beställare och efterfrågan på miljömärkta konferenser är stor. Så det är väldigt positivt att en så stor aktör som Gävle Konserthus är med och driver utvecklingen i en hållbar riktning, säger Johan Husberg, miljöhandläggare på Miljömärkning Sverige.

Tidigare har bara hotell med konferenslokaler kunna bli miljömärkta med Svanen, dvs det har funnits krav på övernattningsmöjligheter.  Miljömärkning Sverige har därför i de nya kriterierna öppnat upp för dagkonferenser så att fler anläggningar, kan ansöka.

– Det känns fantastiskt rätt att kunna erbjuda våra gäster en miljömärkt arena för möten. Som en del av Gävle kommun, med strategin att bli en av de bästa miljökommunerna, är det viktigt för oss att vi är med och bidrar till ett hållbart samhälle. Det är många kriterier som ska uppfyllas och äntligen är vi där, säger Rebecca Strand, kongress- och eventchef, Gävle Konserthus.

Att vara Svanenmärkt konferensanläggning innebär att restaurangdelen måste klara Svanens tuffa krav. Så restaurang Gourmet Blå har också klarat Svanens krav och kontroll, som sker på plats. Det som regleras är: energianvändning, städ- och diskkemikalier, källsortering av avfall, inköp av miljömärkta varor och tjänster, utbud av ekologiskt och hållbarhetsmärkt på menyn, för att nämna några av Svanens krav.

Läs mer om Svanens krav

För mer information:

Johan Husberg, miljöhandläggare, Miljömärkning Sverige 070-520 14 44.

Rebecca Strand, kongress- och eventchef, Gävle Konserthus 026 - 17 29 09

Presskontakt Svanen: Anna Norberg, 0762-62 54 90.