Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Svanenmärkt styling

Visst är sommaren härlig! Men solsken och bad kan sätta sina spår på ditt hår. Som tur är finns det en bra lösning även för hösttrötta frisyrer – Svanenmärkta stylingprodukter.

Utbudet av Svanenmärkt schampo och balsam är stort – det finns fler än 300 olika varianter att välja mellan. Men antalet Svanenmärkta stylingprodukter är på uppåtgående. Förutom produkter från Coop och Elw, som du hittar i din mataffär och på apoteket, finns ett par olika märken som säljs på salonger och i nätbutiker.

Pure-n-nice, Zenz, Ingredien, Monkey Mould och Falengreen har tillsammans nästan 100 Svanenmärkta produkter. Några säljs bara via danska frisörer och butiker medan andra går att hitta hos svenska salonger samt på baressoshop.se och ginos.se. Håll utkik efter dem och gör ett bra val både för din frisyr, för din hälsa och för vår miljö.

Här är tre bra anledningar att välja Svanenmärkt:

  1. Hårvårdsprodukter leds indirekt ut till avloppet när du tvättar håret. Därför uppfyller Svanenmärkt hårvård tuffa krav på biologisk nedbrytbarhet, bioackumulerbarhet och giftighet för vattenlevande organismer. Det betyder att vi kollar hur de lagras i naturen, att de bryts ner och att de är skonsamma mot djur och växter som finns i våra vatten.
  2. Eftersom produkterna kommer i kontakt med huden fokuserar Svanens krav extra mycket på hälsa. Det innebär bland annat att vi ställer tuffa krav på ämnen som kan ge allergier eller vara hormonstörande*).
  3. Vi ser till att produkten är testad för god funktion och att budskapen på etiketten är dokumenterade. Du ska kunna lita på det som står på förpackningen.

*) Avser EU:s databas EDC, över misstänkt hormonstörande ämnen.