Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Henrik Schyffert sitter mest hemma och har dåligt samvete

Henrik Schyffert bor i Vasastan i Stockholm och är nu aktuell med showen ”ÄGD – Vad kostar ett rikare liv?” där Henrik och Fredrik Lindström tar sig en närmare titt på vårt moderna sätt att leva och svenskens förhållande till pengar och lycka.

Vad gör du för att rädda världen lite grann varje dag? Med tanke på miljö och klimat alltså.
– Alldeles för lite. Det största jag gjort är att jag sålt bilen och hyr ibland om jag behöver. Försöker sopsortera och köper dyr ekologisk mat. Annars sitter jag mest hemma och har dåligt samvete.

Vilka är dina utmaningar; vilka svåra val har du?
– Det små valen är ganska enkla. Jag väljer ekologiskt, Svanenmärkt och så vidare, när jag har möjlighet. Det stora valen är svårare... Jag vet hur mycket det förstör miljön att bygga en dator men ändå köper jag nya hela tiden. Konsumtionskraften och suget att köpa nya saker är extremt stark. Det är det jag skäms mest över.

Har du några bra tips på saker som är enkla att göra för att rädda världen lite grann varje dag?
– Istället för att köpa billiga fläskfiléer från Danmark och importerad mat som är influget från Nya Zeeland flera gånger i veckan... så köp dyrt, lokalt och ekologiskt en gång i månaden. Det kostar i längden lika mycket, är bra för miljön och är fan 10 gånger så gott.

#räddavärlden