Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. 17 000 studenter får Svanenmärkt städning i Örebro

Lokalvården Campusavdelningen, som sköter städningen på Örebro Universitet, har precis klarat kraven för Svanenmärkta städtjänster. Det betyder att 17 000 par studentfötter årligen kan promenera genom lokaler som städas med minsta möjliga miljöbelastning.

Idén att Svanenmärkta sin städning kom utifrån en önskan att arbeta för en sund och bra inomhusmiljö. Samt en bra arbetsmiljö för de anställda.

– Vi arbetar i en bransch som innebär en hög användning av kemiska produkter och mycket transporter. Vi ville minska användningen av kemikalier, få kontroll över transporterna och dessutom höja statusen på städyrket, därför valde vi Svanen. Vi vill inte bara skapa rena ytor utan också ge ett mervärde till vår uppdragsgivare, säger Marika Kroon, lokalvårdare och verksamhetssamordnare på Campusavdelningen.

För att lyckas bli Svanemärkta har en arbetsgrupp – Svanengruppen – tillsammans arbetat med att uppfylla alla Svanens krav. Den största insikten har varit att få full kontroll på hur mycket och vad som förbrukas. Gruppen kommer fortsätta jobba aktivt och ett av målen är att minska förbrukningen av kemikalier.

– Det har varit roligt att få vara med och guida Campusavdelningen genom Svanens krav. Alla som varit med i processen har varit otroligt engagerade och arbetet har därför gått smidigt, säger Caroline Karlsson, miljöhandläggare på Miljömärkning Sverige.

Läs mer om Svanens krav på städtjänster.

För mer information:

Marika Kroon, Campusavdelningen Örebro Universitet, 070-190 43 71

Caroline Karlsson, miljöhandläggare Svanen, 08-55 55 24 95