Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Svanen bakom Nobelmiddagen

Idag ska Nobelpristagarna och en ansenlig mängd gäster slå sig ned vid de dukade borden i Blå Hallen. Bakom kulisserna i Stockholms Stadshus finns Svanenmärkta Stadshusrestauranger som driver bankettverksamheten i Blå Hallen & Gyllene Salen & restaurangen Stadshuskällaren.

En Svanenmärkt restaurang tar helhetsgrepp på miljöarbetet och kan därmed minska sin miljöbelastning vad gäller energi, vatten, matråvaror, städkemikalier och avfall.

– Nobelfesten är ett ypperligt tillfälle att visa upp för världen att Norden har en unik miljömärkning sedan 25 år. Svanen gör det lätt för människor att göra medvetna val för miljö och hälsa på 8 500 varor och tjänster, säger Johan Husberg, ansvarig för restauranger på Svanen, Miljömärkning Sverige.

För ett år sedan tog Stadshusrestauranger över driften av Stadshusets restauranger och beställningsverksamhet och styrde verksamheten mot högt satta miljömål:

– Svanen är ett effektivt sätt att visa att vi når upp till tuffa miljökrav för restaurangerna i Stadshuset och vi hade som mål att Svanenmärka när vi tog över för ett år sedan. Vi har ett genomgående miljöfokus i vårt dagliga arbete och samtliga restauranger i koncernen är miljömärkta, säger Maria Stridh, vd Mässrestauranger. Stadshusrestauranger är en del av familjeföretaget Mässrestauranger,

Lokalerna totalrenoverades tillsammans med namnkunnige arkitekten Jonas Bohlin och man skapade ett nytt matkoncept med fokus på lokalproducerat och modern svensk mat. Även matsalen Ragnars skafferi är Svanenmärkt.

För mer information, kontakta:

Johan Husberg, handläggare Svanenmärkta restauranger:
Tel: 08 - 55 55 24 34
E-post: johan.husberg@svanen.se