Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Inred kontoret Svanenmärkt med soffor från Tranås

Nu kan du sätta ihop din egen Svanenmärkta soffa till kontoret. Tranåsföretaget Mitab har klarat Svanens tuffa krav för möbler för sina modulsoffor Mute och Stereo.

De två sofforna byggs upp genom olika moduler och kan formas, i princip, hur som helst. Krökt i vinkel, två eller 20 sitsar breda, i en och samma eller flera olika färger, med samma eller med avvikande färger på detaljer – möjligheterna är oändliga.

– Våra produkter står för både kvalitet, design och miljöprestanda. Många av våra kunder finns inom offentlig förvaltning och efterfrågar ett genomtänkt miljöarbete. Därför valde vi att Svanenmärkta våra soffor. Dels för att bevisa att vi jobbar med miljö på ett genomtänkt sett och dels för att göra det enkelt för våra kunder vid deras upphandlingar, säger Gunnar  Thorberg, miljö- och kvalitetssamordnare på Mitab.

Soffa MuteSvanenmärkta möbler uppfyller bland annat krav på användning av certifierade träråvaror och återvunnen plast och metall samt minskad användning av miljö- och hälsofarliga ämnen, god hållbarhet och möjlighet till återvinning.

– Vi tycker att det gått väldigt bra genom hela märkningsprocessen. Vi har fått göra ett par mindre justeringar i vår tillverkning, såsom att byta ut stoppningen i de Svanenmärkta sofforna, men i övrigt har vi klarat Svanens krav utan problem. Mycket tack vare att vi redan arbetat medvetet med miljöfrågan, säger Gunnar Thorberg.

De Svanenmärkta sofforna är designade av industridesignern Joel Karlsson. De finns i flera olika färger och former och de tillverkas i fabriken i Tranås.