Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Scandic Grand Central är Svanenmärkt

Scandic Grand Central i Stockholm är det moderna och levande livsstilshotellet med storstadspuls och stort kulturellt utbud. Sedan hotellet nu klarat Svanens högt ställda krav kan man även lägga "en tydlig miljöprägel" till beskrivningen.

Svanenmärkta Scandic Grand Central
Scandic Grand Central är första hotellet i Sverige med rums- och bordsbokning på Facebook
I oktober förra året flyttade Scandic Grand Central in i den nära 130 år gamla fastigheten i hörnet av Vasagatan och Kungsgatan i Stockholm. Det Lundbergska huset, som det hette när det byggdes 1883, är i dag det äldsta huset i området och har förutom hotell även tjänat som bostadshus och i början av 1900-talet som universitetslokaler åt självaste Strindberg.

Nu, nästan på dagen ett år efter att Scandic Grand Central slog upp sina portar, har hotellet klarat Svanens tuffa miljökrav för hotell.

– Det är fantastiskt roligt och betyder väldigt mycket för våra gäster och personal, säger Lars Sandberg, hotelldirektör på Scandic Grand Central.

Svanenmärkta Scandic Grand Central
I baren kommer det att bjudas musikunderhållning flera gånger i veckan.
Ett Svanenmärkt hotell uppfyller bland annat krav på låg energianvändning, kemikalieanvändning och vattenförbrukning. Det uppfyller också krav på miljöanpassad inredning, miljömärkta förbrukningsartiklar, städ- och rengöringsmedel, livsmedel samt inköp av miljömärkta tjänster.

– Scandic har ett starkt miljöprogram och Svanens krav och hotellets miljöprofil har därför varit en stor del i materialvalen och i de lösningar för återvinning och energibesparingar som vi valde under renoveringsarbetet.

Mycket har hänt med kvarteret Klockan 1, som området kom att kallas efter den gasklocka som stod på tomten under 1800-talet, sedan Strindbergs dagar. I dag är området kring Centralstationen en pulserande stadsdel med teatrar, biografer, krogar, jazzklubben Fashing och Casino Cosmopol inom ett stenkasts avstånd.

Svanenmärkta Scandic Grand Central
I lobbyn står en fotoautomat, redo att dokumentera varje skratt och leende.
Just stadens puls är en genomgående linje och något som ska genomsyra hotellet. Förhoppningen är att den innovativa designen och hotellets barer och bistro inte bara ska locka hotellgäster utan även Stockholms övriga invånare att slinka in på Grand Central för informella möten.

– Vi vill vara ett levande hotell och har därför satsat på ett stort utbud av kultur med många egna konserter och samarbeten med Stockholms jazz- och filmfestival. Vår förhoppning är att Scandic Grand Central blir en levande mötesplats, säger Lars Sandberg.

För mer information, kontakta:

Anna Norberg, pressansvarig, Svanen:
Tel: 08 – 55 55 24 13
E-post: anna.norberg@svanen.se

Lars Sandberg, hotelldirektör, Scandic Grand Central:
Tel: 0709 – 73 54 73