Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Hilding sängar först i Norden klara nya tuffa krav

Hösttrött? Kanske dags att se över din sovsituation? Ett sortiment sängar, för både stora och små, från Hilding Anders Sweden, är de första sängarna i Norden att klara Svanens nya skärpta krav på möbler.

– Vi är väldigt nöjda över att efter mycket arbete har klarat Svanens nya krav. Svanen är ett väletablerat miljömärke som betyder mycket för oss. Dels när vi säljer till konsument, dels till inköpare, på hotell till exempel och till offentliga upphandlare, patienthotell till exempel, säger Peter Palmqvist, marknadschef på Hilding Anders Sweden.


Peter Palmqvist.
Svanen ställer tuffa krav på de kemikalier som används i tillverkningen av sängen och på råvaror, som trä, metall och stoppning och plast. Svanenmärkta sängar är testade med avseende på hållbarhet och håller hög kvalitet.

För att driva på utvecklingen mot ett hållbart samhälle ser Svanen kontinuerligt över sina kriterier. Då måste alla företag pröva sina produkter mot de nya kriterierna och ansöka om en ny licens. Under 2011 skärpte Svanen kraven på möbler och inredning, där sängar ingår. Det innebär skärpta kemikaliekrav, till exempel gränsvärdena för formaldehyd halverats och kraven på att träråvaran måste komma från certifierad skog har blivit hårdare.

– Svanenmärkta sängar är ett ansvarsfullt val för hälsa och miljö. Det är väldigt tillfredsställande att Sveriges största sängtillverkare Hilding klarar våra krav för flera av sina modeller och att vi tillsammans styr mot en hållbar konsumtion, säger Lukas Sjölén miljöhandläggare på Miljömärkning Sverige AB.

– Målet är att alla våra modeller, att även de ställbara sängarna ska vara Svanenmärkta och inte bara resår- och kontinentalsängarna, säger Peter Palmqvist, marknadschef Hilding Anders Sweden.

För mer information, kontakta:

Peter Palmqvist, marknadschef, Hilding Anders Sweden AB:
Telefon: 0703 - 711 040
E-post: peter.palmqvist@hildinganders.se

Anna Norberg, pressansvarig, Miljömärkning Sverige:
Tel: 08 - 55 55 24