Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Svanen deltar i Folkfest för klimatet i Tensta

På lördag deltar Svanen i Folkfest för klimatet i Tensta, som arrangeras av Stockholm stad. På torget bakom t-banan bredvid Tensta Konsthall kan du se på BMX-show, lyssna på bra musik och lära dig renovera din cykel eller pimpa din balkong för att nämna några aktiviteter.

I Svanendammen kan du fiska och vinna fina klimatsmarta priser: Vanish fläckbortagning, SMART mikrofiberdukar för städning, Liberprodukter för barn, freesbees och leksaker, allt är Svanenmärkt såklart. Intäkterna går till fågelvårdsprojektet i Tysslingen för just svanar. Svanen arrangerar även en tävling där förstapriset är en övernattning på ett Svanenmärkt hotell

– Det ska bli jättekul att vara med och berätta om hur konsumenter kan göra ett bra val för klimatet med Svanenmärkta varor och tjänster. Det ska vara lätt att välja rätt och idag finns det 8 500 Svanenmärkta produkter, allt från bakplåtspapper till hus, säger Brita Forsström, projektledare på Svanen.

För att öka kunskapen om Svanen, Nordens officiella miljömärkning sedan mer än 20 år, har Svanen med sig informationsmaterial även på andra språk som arabiska och turkiska.

– Det är viktigt att nya svenskar har lika rätt att få information om miljömärkning så att alla har lika möjlighet att välja produkter som är bra för hälsan, miljö och klimat, säger Brita Forsström, projektledare på Svanen.

Var? Taxingegränd 10, Tensta centrum, framför Tensta konsthall

När? Lördag den 26 maj 11-15.30

För mer information, kontakta:

Brita Forsström, presskontakt Miljömärkning Sverige:
Tel: 08 - 55 55 24 25
E-post: brita.forsstrom@svanen.se