Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Münchenbryggeriet event&konferens nu Svanenmärkt restaurang

Så nu kan alla som går på konferenser, middagar eller mässor i det stora vackra tegelhuset med utsikt över Riddarfjärden äta på en restaurang som har koll på allt från energianvändning till närproducerad mat.

– Grattis! Det är nu allt börjar. Nu kommer ni att märka hur roligt det är att spara energi, byta ut kemikalier och se hur ni sparar pengar på det, säger Carl Schlyter, vice ordförande i EU-parlamentets miljöutskott (MP), som delade ut licensen.

Carl Schlyter deltog i en debatt på en miljökonferens som hölls i den stora Mässhallen. Miljökonferenser är ett bra exempel på kunder som kräver Svanenmärkning.

– Våra kunder efterfrågar miljömärkning, så visst har vi ekonomiska intressen av att Svanenmärka oss. Men vi vill ju också föregå med gott exempel, miljöfrågan är viktig idag. Svanen är ett välkänt märke och ett bra sätt att visa att vi tar miljöansvar, säger Martin Lundberg, operativ chef för Münchenbryggeriet Event & konferens.

Det krävdes bland annat att Münchenbryggeriet Event & Konferens byggde om köket för att klara Svanens krav. Johan Husberg, ansvarig för restauranger på Svanen, betonar vikten av att skapa bra rutiner i det dagliga miljöarbetet.

Svanens krav innebär att restaurangen tar ett helhetsgrepp om miljöarbetet i de dagliga rutinerna, vilket kräver en engagerad personal. Det är alltid kul att se hur personalen utvecklas och driver miljöarbetet framåt, säger Johan Husberg, miljöhandläggare Svanen.

Läs mer om Svanens krav

För mer information:

Martin Lundberg, operativ chef  
Tel: 0707- 30 03 64
E-post: martin@m-b.se

Johan Husberg, miljöhandläggare för restauranger, Svanen
Tel: 0705- 20 14 44
E-post: johan.husberg@svanen.se.