Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Första Svanenmärkta surfplattan kommer från Lenovo

Nu har Lenovo klarat Miljömärkning Sveriges krav för surfplattor med nya ThinkPad Tablet, som säljs i hela Norden. Kriterierna för surfplattor, även kallat pekdatorer, är bara en månad gamla.

– Vi ser ett stort intresse från företag och konsumenter att hitta datorer, som är ett bra val med tanke på både miljö och hälsa. Därför är vi väldigt glada över att marknaden, i det här fallet Lenovo, så snabbt har kunnat visa att de har kunnandet och viljan att klara av våra nya kriterier så snabbt, säger Björn Simons, produktgruppsansvarig Miljömärkning Sverige.

ThinkPad Tablet kostar 5-6 000 kronor ex moms och är tänkt att användas mest på företag, men passar även för privat bruk:

– Vi har satsat på att göra en användarvänlig och säker android-surfplatta.  IT-chefer kan känna sig lugna över att företagets datasäkerhet inte äventyras, något som annars ofta är ett problem med surfplattor. Medarbetarna kan kombinera arbete med underhållning med den här dynamiska surfplattan, säger Lars Bjälkvall, miljöchef Lenovo i Sverige.

Svanenmärkta datorer och bildskärmar klarar krav på låg energiförbrukning, bra ergonomi, låg ljudnivå och hälsovådliga flamskyddsmedel. De är också enkla att uppgradera, demontera och återvinna. 

Lenovo har nu 60 Svanenmärkta datorer, högst antal av datortillverkarna.

Läs mer om Lenovo

För mer information:
Björn Simons, produktgruppsansvarig på Miljömärkning Sverige,
070-774 50 29

Natalie Majerski, presskontakt  Lenovo i Sverige, natalie.majerski@text100.se tel: 08-545 472 62.