Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Best Western Capital Hotel klarar Svanens krav

Best Western, världens största hotellkedja, kommer att Svanenmärka samtliga sina hotell i Sverige. När Best Western Capital Hotel i Stockholm nyligen klarade Svanens tuffa miljökrav nåddes ytterligare en milstolpe. Nu är 60 av kedjans 75 hotell i Sverige Svanenmärkta.

Det händer mycket hos Best Western Capital Hotel i södra Stockholm just nu. Nyligen övergav man sitt förra namn Amani till förmån för nuvarande Capital Hotel och så har man fått ett splitter nytt Svanen-certifikat att hänga upp på väggen. Svanenmärkningen är ett kvitto på att hotellet har en hög nivå på miljöarbetet och tar klimatansvar.

– Det tog tid att byta ut vissa produkter och klara Svanens krav men det känns skönt att vi är i hamn och att vår Svanenmärkning är klar, säger hotelldirektören Michael Ghneim och fortsätter:

– Det har varit suveränt att kunna arbeta med Svanen. Nu har vi bättre koll på vårt eget miljöarbete vilket hjälper miljön men också gör att våra gäster känner sig trygga.

För att få Svanenlicens krävs att man arbetar med miljöfrågor ur många perspektiv. Bland annat ska det finnas ekologisk, rättvisemärkt och närproducerad mat på menyn. Hotellet ska också arbeta med att minska sin energianvändning, byta ut miljöfarliga kemikalier vid disk och städning, sortera sitt avfall och minska transporterna. Svanenmärkningen är inte permanent utan kraven revideras kontinuerligt och då måste hotellet ansöka om en ny licens.

Capital Hotel är det 60:e Best Western-hotellet som Svanenmärks vilket innebär att ytterligare 15 återstår innan samtliga Best Western-anläggningar i Sverige har klarat Svanens krav.

– Det är väldigt roligt att världens största hotellkedja har valt att Svanenmärka alla sina hotell i Sverige och att ytterligare en milstolpe nu har passerats i och med att Capital Hotel har klarat våra krav, säger Susanne Hellman, produktansvarig för hotell på Svanen.

Best Western Capital Hotels 104 nyrenoverade rum ligger strategiskt i södra Stockholm på bekvämt avstånd till både Älvsjömässan och Globen.

Klicka här för mer information om hotellet

För mer information, kontakta:

Michael Ghneim, hotelldirektör Capital Hotel:
Tel: 08 - 556 707 80
E-post: michael@capitalhotel.se

Susanne Hellman, produktansvarig för hotell på Svanen:
Tel: 08 - 55 55 24 42
E-post: susanne.hellman@svanen.se