Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Nytt Svanenmärkt alternativ på Lidingö

Fazer är inte bara choklad och bröd – nu är det även synonymt med Svanenmärkning. Fazer Konferens har som mål att Svanenmärka samtliga 10 anläggningar och först ut att bli godkänd är Skogshem och Wijk Meetings|Events på Lidingö.

- Beslutet att Svanenmärka våra anläggningar kommer från Fazer Food Services som har tagit ett strategiskt beslut i högsta ledningen att jobba med hälsa och miljö. Som ett led i det vill vi se till att alla hotell och restauranger ska vara Svanenmärkta innan 2012, säger Anna Modd, Miljö- och kvalitetsansvarig på Skogshem & Wijk Meetings|Events.

Ett Svanenmärkt hotell eller restaurang uppfyller bland annat krav på låg energianvändning, kemikalieanvändning och vattenförbrukning. Den uppfyller krav på miljöanpassad inredning, miljömärkta förbrukningsartiklar, städ- och rengöringsmedel, livsmedel samt inköp av miljömärkta tjänster. Dessutom måste anläggningen ha en effektiv avfallshantering för att klara Svanens krav.

Skogshem & Wijk har arbetat med miljö under många år och den engagerade personalen har gjort att arbetet med Svanenmärkningen har gått smidigt.

- Vi har gått igenom alla inköp och rutiner och bytt ut ett antal produkter mot miljömärkta alternativ. Vi köper in fler KRAV-märkta och ekologiska livsmedel och drycker. Exempel på en nyhet som har införts är att gästerna har möjlighet att sopsortera både på hotellrummen, i caféet och i konferenslokalerna, säger Anna Modd.

Svanenmärkningen är ett kvitto på att anläggningen har en hög nivå på miljöarbetet och tar klimatansvar.

 Läs mer på www.skogshem-wijk.com