Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Svenska möten har nått målet

När Tällbergshotellet Dalecarlia i Dalarna under sommaren klarade Svanens krav innebar det också att samtliga Svenska Mötens logianläggningar var Svanenmärkta. Den största Svanenmärkningen i mötesindustrin var ett faktum.

Beslutet att miljömärka samtliga Svenska Mötens 120 logianläggningar togs så sent som i slutet av 2008. 19 månader från beslut till målgång – Svenska Mötens Svanenmärkning har gått i rekordfart och är den största inom mötesindustrin hittills, den största i världen på ett bräde.

– Att vi satsade på Svanenmärkning är 100 procent kunddrivet. Våra kunder efterfrågade en tydlig miljöprofil och det var naturligt att välja Svanen, den tydligaste certifieringen på marknaden. Det har varit ett omfattande projekt och vi glada att ha kommit så här långt, säger Johan Fägerblad, vd för Svenska Möten.

Svanenmärkningen har lett till att Svenska Mötens anläggningar har fått bättre kontroll på sin energi- och vattenförbrukning. Anläggningarna har också sparat pengar på minskad kemikalieförbrukning. För de anläggningar som har satsat på bergvärme är det en ren vinst. Vinsten ur miljöperspektiv är enorm.

– Personalen och ledningen på anläggningarna har ett genuint engagemang och det har hela tiden spridits vidare. Alla ser möjligheterna med Svanenmärkningen, det är fantastiskt att se vad de kan åstadkomma när ledningen verkligen stödjer arbetet, säger Cecilia Ehrenborg Williams, affärsområdeschef på miljömärkningen Svanen.

Svanenmärkningen gäller enligt Svanens hotellnormer. För dagkonferensanläggningar finns idag ännu inte motsvarande kriterier. I avvaktan på detta har Svenska Möten satt som krav att alla dagkonferensanläggningar ska vara medlemmar i Nätverket: Köp Miljömärkt! som administreras av Miljömärkning Sverige.

För mer information:

Johan Fägerblad, vd Svenska Möten
Tel: 0706 - 85 30 43
E-post: johan.fagerblad@svenskamoten.se

Christian Giertta, marknadsansvarig Svenska Möten
Tel: 0703 - 19 92 38
E-post: christian.giertta@svenskamoten.se

Cecilia Ehrenborg Williams, affärsområdeschef B2B på Svanen
Tel: 0707 - 23 72 36
E-post: cecilia.ehrenborg@svanen.se