Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Svanen deltar på COP15

På måndag startar FN:s klimatkonferens COP15 i Köpenhamn. Svanen finns på plats redan i dag och deltar i förmötet The Copenhagen Climate Exchange och hoppas kunna skicka vidare ett grönt budskap till COP15:s huvudförhandlingar.

– Våra licensinnehavare är en del av lösningen på de globala klimatproblemen. Vi vill naturligtvis uppmuntra konsumenterna att köpa miljömärkt, och därmed också klimatsmart. Men vi vill också informera om Svanenmärkta produkters inverkan på klimatet för en internationell publik, säger Tine Due Hansen, informatör på Miljömärkning Danmark (Svanen).

The Copenhagen Climate Exchange är en mässa som arrangeras av danska Naturvårdsverket och tar avstamp i att klimatfrågan är mer komplex än politiska beslut och Kyotoprotokoll. Alla kan själva göra någonting för att mildra växthuseffekten.

– Svanens har länge ställt klimatkrav på en mängd olika produkter. Det kan handla om till exempel emballageteknik, miljöanpassade transporter eller en energisnål tillverkning av produkten. Genom att köpa Svanenmärkta produkter bidrar konsumenter till en positiv utveckling, säger Tine Due Hansen.

Mässan hålls mellan torsdag den 3 december och söndag den 6 december i Öksnehallen, veckan före COP15 då regeringsrepresentanter från 192 länder kommer till Köpenhamn för att diskutera en ny klimatöverenskommelse som ska ta över då Kyotoprotokollet löper ut 2012.