Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Sätt färg på tillvaron

Sätt färg på tillvaron

Dags att liva upp tillvaron med lite nya härliga färgkombinationer inomhus? Ta dig till närmaste färgbutik och spana in utbudet. Ta hem en färgkarta och planera dina färgval – kom ihåg att inte bara tänka estetiskt utan även miljömässigt när du väljer färg.

en färgpalette
Sätt Svanenmärkt färg på tillvaron! Det finns massor av kulörer att välja mellan.

Det finns ett stort utbud av Svanenmärkta och EU Blomman-märkta inomhusfärger. I alla möjliga tänkbara kulörer och från flertalet olika tillverkare. Men varför ska du välja en miljömärkt färg?

Jo, det finns flera goda anledningar. Inte bara med tanke på miljön utan även för din och din familjs hälsa. Miljömärkta färger är vattenbaserade och innehåller minimalt med ämnen som kan vara skadliga för din hälsa eller för vår miljö. Dessutom är de så klart heltäckande och färgen håller länge.

En person står på huk och drar med en roller i gul färg i ett färgtråg, redo för att måla

När du målar, tänk på att vädra ut länge och måla helst inte om du är gravid eller har små barn hemma. Bra val ur hälsosynpunkt är färger med lågt innehåll av VOC (flyktiga organiska föreningar) och konserveringsmedel, något som uppfylls av Svanen- och EU Blomman-märkta färger.

Se vilka miljömärkta inomhusfärger som finns.