English
Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
  1. Ire Möbel först ut att klara Svanens skärpta krav för möbler

Hösten 2011 skärptes kraven för Svanenmärkning av möbler. Alla företag som sedan tidigare har Svanenmärket måste ansöka om det på nytt. Soffan Rejoin från Ire Möbel blev den första som klarade de nya kraven.

Soffan Rejoin från Ire Möbel är först ut att klara Svanens nya krav för möblerFör att driva på utvecklingen mot ett hållbart samhälle ser Svanen kontinuerligt över sina krav. Då måste alla företag pröva sina produkter mot de nya kriterierna och ansöka om en ny licens. Under 2011 skärpte Svanen kraven på möbler.

– Nu ställer vi tuffare krav på att träråvaran måste komma från certifierad skog. Vi har även skärpt kemikaliekraven där bland annat gränsvärdena för formaldehyd halverats, säger Leif Lång, miljöhandläggare på Miljömärkning Sverige AB.

Soffan Rejoin, som är designad av Emma Olbers, lanserades på Stockholm Furniture Fair 2011. Tanken var redan från början att den skulle bli Svanenmärkt och nu ett år senare har alla bitar fallit på plats. Den Svanenmärkta varianten av Rejoin har i nuläget klädsel i ull och ett underrede i oljad furu. Ambitionen är att det snart ska finnas fler valmöjligheter för både träslag och tyger.

– I allt vi gör tänker vi hållbarhet och varaktighet med hänsyn till bruk och miljö. Därför känns det extra glädjande att vi nu lanserar vår första Svanenmärkta möbel, säger Ramona Nilsson, marknadskommunikationschef för Ire Möbel.

Svanenmärkta möbler uppfyller miljökrav på råvaror som trä, metall, stoppning och plast. Det ställs även tuffa krav på kemikalier som används i tillverkningen av möbeln. Svanenmärkta möbler håller hög kvalitet och är testade med avseende på hållbarhet. De tillhör de minst miljöbelastande på marknaden.

– Vi är glada att både företag och konsumenter nu får lättare att hitta ett Svanenmärkt alternativ när de ska köpa en soffa. Extra kul att det är ett hos oss helt nytt företag som blev först ut att klara de nya kraven, säger Leif Lång.

Högupplöst bild:

Svanenmärkta soffan Rejoin från IRE Möbel

Klicka på bilden för att ladda hem en högupplöst version.

För mer information, kontakta:

Ramona Nilsson, marknadskommunikationschef, Ire Möbel:
Tel: 0504 - 191 16, 0701 - 91 06 15
E-post: ramona.nilsson@iremobel.se

Leif Lång, miljöhandläggare, Miljömärkning Sverige:
Tel: 0769 - 42 64 58
E-post: leif.lang@svanen.se

Brita Forsström, presskontakt, Miljömärkning Sverige:
Tel: 0733 - 90 89 80
E-post: brita.forsstrom@svanen.se