English
Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
  1. Nya nordiska mötesplatsen stärker den gröna omställningen

Nya nordiska mötesplatsen stärker den gröna omställningen

Hur kan 800 miljarder SEK användas så att den offentliga konsumtionen bidrar mer till att målen i Agenda 2030? En ny enkät från ModUpp2030 om partiernas politik för hållbar upphandling, presenteras för civilminister Ida Karkiainen med flera. Hur kan dagens hållbarhetskommunikation styras upp? Vi står vid ett vägskäl, greenwashing måste minska så att fler konsumenter vägleds och kan ställa om till en mer hållbar livsstil, visar Svanens The Report #3. Med konsument- och finansmarknadsminister Max Elger. Det är två av nyheterna på den nya mötesplatsen Nordic Sustainability Expo på Stockholmsmässan 17-18 maj.

Några höjdpunkter på Svanenscenen:

  • Ida Karkiainen, civilminister om hur regeringen vill styra mot en mer hållbar upphandling och ta mer ansvar för statens offentliga konsumtion.
  • Max Elger, konsument- och finansmarknadsminister, om hur hållbar konsumtion kan bidra till målen i Agenda 2030.
  • Katarina Luhr, miljöborgarråd Stockholm Stad, om näringslivets roll i den gröna omställningen.
  • Per Espen Stoknes, klimatpsykolog om hur vi kan få fler agera i klimatkrisen.
  • Johan Kuylenstierna, klimatexpert om hur klimatkris och domedag vänds till ledarskap och drivkraft för hållbar utveckling!
  • Cecilia Solér, reklamforskare om greenwashing, normer och irrationella konsumenter.
  • Fredrik Moberg, författare, om varför vi ska ringa en biolog när vi vill bygga hållbart.
  •  Karen Dahl Jensen, Nordisk Miljömärkning om hur Svanens produktutveckling kan minska tunnelseendet och greppa helheten.

Nordic Sustainability Expo pågår under två dagar 17-18 maj med 100 föreläsningar och paneldebatter, med 110 talare på tre öppna scener, 100 utställare och två parallella konferenser.

– Det här är eventet för alla som vill inspireras, lära nytt och inte minst att mötas efter två års digitala möten. Vi måste träffas mer över branschgränser och samarbeta bättre om vi i Norden ska kunna göra skillnad och vara ett föredöme för en mer hållbar konsumtion och produktion, säger Christian Quarles, marknads- och kommunikationschef på Miljömärkning Sverige.

Miljömärkta varor och tjänster finns i de flesta branscher: fonder, hus, målarfärg och golv för att nämna några av de områden som finns med på Nordic Sustainability Expo.

Svanen-scenens program är en del av Nordiska ministerrådets initiativ ”Hållbar livsstil”. Ett initiativ som ska göra det lättare för nordiska medborgare göra hållbara val i vardagen. 

Bakom Nordic Sustainability Expo står Nordisk Miljömärkning (Svanen), Stockholmsmässan (Stockholm stad), CSR Sweden, Cradlenet och A Sustainable Tomorrow.

På pressbilden fr v: Max Elger, regeringen, Hewan Temeshgen, Fairtrade, Per Espen Stoknes, klimatpsykolog, Ida Karkiainen, regeringen, Amanda Jackson, Nobia kök/Marbodal, Fredrik Moberg, författare, Eva Karlsson, Houdini, Cecilia Solér, reklamforskare.

Läs hela programmet här: Nordic Sustainability Expo (svanen.se)

Entrén är kostnadsfri, men du måste registrera dig: Nordic Sustainability Expo 17-18 maj 2022