Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English
  1. Hållbara stadsmöbler som klarar tuffa tag

Hållbara stadsmöbler som klarar tuffa tag

Vestre har skapat mötesplatser världen över med sina läckert designade stadsmöbler där hållbarhet och kvalitet går hand i hand. De Svanenmärkta möblerna pryder parker och torg runt hela världen.

Vestres möbler bjuder in till att sätta sig ner och njuta av utsikten. Samtidigt som de står emot havets stormar, som här på bryggan i Kadettangen, Sandvika i Norge med Svanenmärkta modulen Vroom.
– Vissa konkurrenter har kommit långt med att använda återvunnet material, men ligger efter på andra områden. Vi arbetar med återvinning också men tar ett helhetsgrepp om hållbarhetsarbetet och vill ligga i framkant på alla områden. Just nu räknar vi på hur vi kan minska koldioxidutsläppen från inköp och underleverantörer. Vi är väldigt transparenta med hur vi arbetar och garanterar kvalitet. Våra stadsmöbler får ju stå ut med en hel del. Till exempel har vi livstidsgaranti mot rost och 15-års garanti på lack och trä, säger Øyvind Bjørnstad, hållbarhets- och strategichef på Vestre. Han medverkar på Greenolution Friday den 25 november då han kommer att berätta om hur de lyckas kommunicera hållbarhet med sina olika intressenter på den globala marknaden.

Norska företaget Vestre är bland Europas tre största producenter av stadsmöbler med produktion i både Sverige och Norge. Målet är att bli nummer ett i världen inom hållbarhet, design och kvalitet. Med den nya fabriken, The Plus i Magnor i Norge, så menar Vestre att de har kommit ett steg närmre det ambitiösa målet.

Øyvind Bjørnstad, hållbarhets- och strategichef på Vestre.

Hur ser den typiska Vestre-kunden ut och vad är viktigt för dem?

– Vi har många olika typer av kunder allt från arkitekter till anläggare. De värden som varit förankrade i Vestre sedan 1947: design, kvalitet och hållbarhet, är värden som är högt uppe på dagordningen för våra kunder.

Vad betyder Svanen för er?

– Det är många val som ska göras när man planerar ett projekt och möbler är ett av dem. Många vill göra miljövänliga val, med produkter av hög kvalitet som håller länge. Svanen kan göra den här processen enklare. Svanen är en kvalitetsstämpel som vi kan använda globalt.

Vad behöver du från Svanen för att utveckla ert erbjudande?

– Det är viktigt att ni fortsätter jobba för att inköpare ska kunna göra enkla val. Det vore bra om ni kunde öka kunskapen bland inköpare om att kraven är stränga och hur ni arbetar. Att de känner till att Svanen är en Typ 1 märkning, liksom EU-Blomman och Blå Ängeln. Att knyta band med andra märken gör att det skapas en global närvaro och kommunikation som funkar internationellt, det skulle betyda mycket för oss.

Anmäl dig och se Øyvind Bjørnstad när han medverkar på Svanens kundevent Greenolution Friday 25 november.