English
Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
  1. Svana dina fötter!

Svana dina fötter!

Sommaren är här med sol och härlig värme. Då tenderar vi att gå i öppna skor och barfota. Kanon! Det mår fötterna bara bra av, men det innebär också att vi behöver ta hand om våra fötter lite extra. Ett skönt fotbad med skrubbande och filande, en vårdande fotkräm och nagellack i pigga färger ger en skön känsla för fötterna och precis vad sommarlooken kräver.

Ett perfekt fot-spa. Låt dina fötter andas och vila i sanden i sommar på en strand nära dig…

Vilken är din favoritfärg på naglarna? Vår är grön. Visst är det kul att experimentera med nagellack i regnbågens alla olika färger nu på sommaren! Men då behöver du en viktig pryl – nagellackborttagningsmedel (pust, vilket långt ord...).

Likväl som du tar hand om dina fötter och din hälsa så behöver du också tänka på miljön. Svana dina fötter med produkter som tar hänsyn till hela livscykeln. Kosmetikamärket Depend har miljömärkt Svanenmärkt nagellacksremover till exempel. Det innebär att den klarar tuffa krav på kemikalier som ingår, att de bryts ner lätt till exempel, samtidigt som removern effektivt ska ta bort nagellacket.

”Det märks på konsumenterna att de vill ha fler miljövänliga produkter”, säger Beatrice Gull, PR-ansvarig på Depend Cosmetics.

Tips på billig och miljövänlig fotvård:

• Gå barfota så mycket du kan

• Skrubba fötterna mot sanden på stranden

• Eget fotbad med bikarbonat och ekologisk rapsolja/matolja*

*Sommarfina fötter med eget fotbad - Ekotipset

Fila och smörj in din fötter efter fotbadet med till exempel Svanenmärkta Camilo fotkräm som vårdar dina fötter och motverkar förhårdnader. Svanenmärkt fotkräm lever upp till tuffa krav på de kemikalier som ingår och står på förpackningen så att den är klimatsmart.

När dina fötter är lena och fina, hoppa ner i ett par sköna sandaler från Kavat. Sandalerna är miljömärkta med EU-Blomman , vilket innebär att de är tillverkade i kromfritt läder och utan fluorkarboner.

Nu är du redo för nya sommaräventyr!

 

Läs mer om Svanenmärkta kosmetiska produkter

Läs mer om EU-Blommans kriterier för skor