English
Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
  1. Nya Svanenmärkta leksaker i trä

Nya Svanenmärkta leksaker i trä

Att barn är extra känsliga för farliga kemikalier är ett faktum. Därför behövs det fler aktörer inom leksaker och lekutrustning som väljer att miljömärka sitt sortiment. Ett företag som aktivt arbetar med detta är Lekolar som precis fått Svanenlicens för ett parkeringshus, ett dockhus och en bondgård gjorda i trä.

Lekar som efterliknar vardagliga händelser i det verkliga livet uppskattas ofta av barn. En Svanenmärkt bondgård med djur bjuder in till aktiv lek i många timmar.
- På Lekolar är vi mycket glada och stolta över att vi fått dessa fina produkter Svanenmärkta. Vi vill att kunderna ska kunna känna sig trygga med att kvaliteten är hög och att materialen lever upp till höga miljö- och kemikaliekrav. Genom att Svanenmärka produkterna så underlättar vi för våra kunder att göra bra val, säger Jenny Nilsson, Range and Sourcing Manager, Lekolar

Det är tryggt att välja Svanenmärkta leksaker därför att de uppfyller tuffa hälso- och miljökrav, till exempel på ytbehandling som barn ofta kommer i närkontakt med när de leker aktivt.

Svanenmärkta leksaker är dessutom fria från ftalater, parfymer, tungmetaller och ämnen som finns med på EU:s lista över misstänkt hormonstörande ämnen. Svanen ställer också krav på träråvarans ursprung, hållbarhet, kvalitet och CE-märkning.

Lekolar säljer bland annat Svanenmärkt lekutrustning till skola. Förutom de nya träleksakerna har de även Svanenmärkta cyklar, grävare samt möbler och inredningar. Och i sitt breda sortiment har de också Svanenmärkta lekmadrasser, lekkuddar, färger, lim och plastleksaker.

Vill du som upphandlare bidra till en giftfri förskola och ställa miljökrav i din upphandling av leksaker? Läs mer om det här.