English
Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
  1. Låt ditt hem blomma i höst

Låt ditt hem blomma i höst

Vill du piffa upp ditt hem i höst? Låt det blomma med hjälp av Svanens europeiska motsvarighet EU-Blomman eller EU Ecolabel som den officiellt heter. Idag finns mer än 77 000 märkta tjänster och varor i Europa bl a skor, textilier, tvål och möbler. EU-Blomman tar liksom Svanen hänsyn till produktens hela livscykel för att minska dess miljöpåverkan: från råvaruutvinning till produktion och avfallshantering.

Förändra känslan i ett rum med nya posters. Inred med inspirerande fotokonst från Dear Sam. Alla posters och prints trycks på papper som är miljömärkt med EU-Blomman och på Svanenmärkta tryckerier, som dessutom är 100 % klimatneutrala, enligt Dear Sam.

Den senaste tiden har det kommit flera nya trevliga inredningsprodukter som är miljömärkta med EU-Blomman. Åtta av tio konsumenter vill ha en oberoende och objektiv miljömärkning och skulle välja produkter märkta med en sådan före andra produkter, visar en ny konsumentundersökning. Källa: Talanalys.se

– Miljöfrågan har kommit för att stanna hos möbelbranschen. Ett starkt växande intresse från såväl privata som offentliga inköpare för miljömärkta möbler har bidragit till ett gediget utbud av dessa. Nu får vi fler aktörer på konsumentmarknaden så det blir enkelt att välja rätt även där, säger Leif Lång, rådgivare för möbler och inredning på Miljömärkning Sverige.

Ge dina medarbetare en bra arbetsmiljö. Välj estetiskt tilltalande solskydd från Incendo som klarat tuffa kvalitetskrav till företaget. De tillverkas av Ludvig Svensson och självklart har de också klarat EU-Blommans tuffa krav ur ett livscykelperspektiv.
Behöver du snygg förvaring? Montana har tagit fram en ny serie som heter Montana Mega som lever upp till EU-Blommans krav. Design av Peter J. Lassen. Foto: Montana

EU Green week

  • EU:s Gröna vecka 2020 har temat natur och hur den biologiska mångfalden kan bidra till samhället, ekonomin och återhämtningen efter pandemin genom att skapa jobb och hållbar tillväxt.
  • Under EU:s gröna vecka diskuteras hur EU:s politik som t.ex. den europeiska gröna given kan hjälpa till att skydda och återställa naturen och ge den rum att återhämta sig och frodas.

Årets Gröna vecka är också en del av förberedelserna inför COP 15 för konventionen om biologisk mångfald, som nu planeras till 2021. Där kommer världens ledare att anta en tio-års handlingsplan för biologisk mångfald – en ny global överenskommelse för människor och natur.

Tips på hashtags att följa om du vill ha koll? #EUEcolabel #EUGreenWeek #svanenmärkt


Kontakta mig för mer information