English
Favoriter
  1. Läge att se över sovhörnan?

Läge att se över sovhörnan?

Under hösten när det blir kyligare ute är det skönt att komma hem och krypa ner i en mysig säng. En stor del av vårt liv spenderas i sovrummet och därför tycker vi att det är viktigt att du kan välja rätt för miljö och hälsa.

Om du redan har allt till ditt sovrum, bra köp inte nytt om du inte verkligen behöver. Ska du köpa nytt - tänk på att välja produkter med låg miljöpåverkan och som samtidigt håller hög kvalité. Svanenmärket finns på både sängar, madrasser, sängkläder och nu även på sängbord- första Svanenmärkta sängbordet från Zebra Collection.

Vad mer kan du tänka på när du ska sova? Här har vi Svanens 7 sömn-tips för bättre sömn.

  • Se till att rummet du sover i är mörkt, svalt (14-18°) och tyst.
  • Skippa drycker som läsk, kaffe, te 6 timmar innan du går till sängs.
  • Hungrig innan sängdags? Ät något lätt för att dämpa dina djuriska instinkter att söka efter föda, på så sätt minskar halterna av adrenalin som gör oss pigga.
  • Lägg dig och gå upp samma tid. Det älskar hjärnan!
  • Varva ner innan du går och lägger dig. Läs en bok, gör en andningsövning, meditera eller något annat som gör dig lugn. 
  • Gör en Att-göra-lista om du känner dig oroad inför allt du ska göra och komma ihåg inför morgondagen.
  • Svårt att somna? Gör något tråkigt, till exempel läs en gammal årsredovisning tills du blir sömnig.

Svanenmärkta möbler uppfyller miljökrav på råvaror som trä, metall, stoppning och plast. Det ställs även tuffa krav på kemikalier som används i tillverkningen av möbeln. Svanenmärkta möbler håller hög kvalitet, är testade med avseende på hållbarhet och tillhör de minst miljöbelastande på marknaden.

Hitta din nya Svanenmärkta säng

Svanenmärkta sängbord 

Svanenmärkta täcken & kuddar 

Svanenmärkta sängkläder