English

Favoriter

Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
  1. Bygga Svanenmärkt

Bygg Svanenmärkt

Som ett välkänt, trovärdigt och respekterat miljömärke blir Svanen ett kvitto på att er byggnad är en bra produkt. Svanen är en utomstående oberoende part som ställer tuffa krav och kontrollerar hela byggprocessen. Resultatet blir en byggnad där människor får en sund inomhusmiljö, och där påverkan på miljön blir så liten som möjlig.

Ansök om att bygga Svanenmärkt

Vad roligt att ni är intresserade av att bygga Svanenmärkt! Nedan följer en beskrivning av de inledande stegen för att komma igång med er Svanenmärkning samt övergripande information om hur processen kommer att se ut.

Kriteriedokumentet för Småhus, flerbostadshus och byggnader för skola och förskola är grunden för att få en Svanenmärkning. Där finns de 41 obligatoriska kraven och de 14 poängkraven beskrivna i detalj.

De tre första stegen för att komma igång med er Svanenmärkning

  1. Läs igenom kriteriedokumentet för att skapa en uppfattning om projektet kan klara Svanens krav. Kontakta oss gärna för ett inledande möte.
  2. Skicka in ansökningsblankett till ansokan@svanen.se. Så snart ansökan är registrerad kommer ni få en personlig rådgivare, tillgång till Svanens husproduktportal för att kontrollera material och även tillgång till annat vägledande material som kan hjälpa er i certifieringsprocessen.
  3. Påbörja arbetet och planlägg tillsammans med er rådgivare om hur och när dokumentation ska skickas in.