English
Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
  1. Svanenmärkta hus

Svanenmärkta hus

Kan ett hus vara miljövänligt? Ja, i alla fall miljöanpassat! Om huset byggs under kontrollerade former, med omtanke för både miljö och människors hälsa. Men hur bevisar du det? Det är här Svanen kommer in!

Här hittar du information om Svanenmärkta hus. Bli inspirerad som privatperson hur det är att bo i ett Svanenmärkt hus eller läs om vad som gäller i din yrkesroll.

Ansökan i generation 3 eller 4? 

Generation 3

Licensansökare som ansöker efter den 28 februari 2023 med planerad byggstart före den 30 september 2024 kan ansöka enligt generation 3. De bör slutföra sin certifiering i generation 3 senast den 30 september 2026.

Om ett projekt försenas med start eller slut kan detta vara en anledning till att förlänga projektets möjlighet att bygga enligt generation 3 även efter den 30 september 2026. Nordisk Miljömärkning kommer att behandla varje fall individuellt.

Generation 4

Ansökningar om Svanenmärkta Nya byggnader, generation 4, tas emot från 15 maj 2023.

Den typ av byggnader som kan miljömärkas är kontor, utbildningsbyggnader (skolor, daghem och daghem) och bostadshus som småhus, lägenheter, radhus, studentbostäder och bostäder för äldre eller personer med funktionsnedsättning.