Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
English

Dagligvarubutiker: Kommunicera Svanenmärkningen 

Svanen är en världsledande miljömärkning som svenska folket både känner igen och litar på. Genom att använda Svanen i er marknadsföring stärker ni ert eget varumärke och er position som en ansvarstagande butik. Se till att utnyttja den möjligheten!

Handbok för butiker

Ladda ner vår Handbok för butiker. I den finns allt du behöver veta om att marknadsföra er Svanenmärkning.

Ladda ner

Miljöbudskap tål att upprepas ofta, helt enkelt för att de inte bara är inriktade på att sälja utan också bygger butikens varumärke. De flesta av era kunder vill säkert bidra med sitt när det gäller vår gemensamma miljö. Att mötas av en butik som hjälper kunderna att ta ansvar, skapar respekt och tillit. Och sådant genererar goda affärer – nu och på sikt.

Svanen är ett trovärdigt sätt att visa att ni arbetar för ett hållbart samhälle. I slutänden tror vi att om ni marknadsför er med Svanen, ökar era möjligheter att få en konkurrensfördel på marknaden.

Genom att visa upp Svanenmärket i butikens kommunikation kan ni vara säkra på att ingen missar att ni tar miljöarbetet på allvar - och kanske just därför väljer att handla i er butik.

Använd alla kanaler ni kan: bärkassar, annonser, trycksaker, skärmar i butiken, hyllkanter och andra reklamplatser.

Visa upp Svanen i butiken

Förutom vår Handbok för butiker finns också lite annat material som ni kan använda i butiken. Allt material finns att beställa i Svanens webbshop (lär mer). Kontakta kund@svanen.se om du vill ha hjälp med inloggningsuppgifter eller om du har några frågor om materialet.

Skyltar och klistermärken

Svanen har tagit fram en affisch som ni kan hänga upp i butiken och klistermärken som ni kan sätta upp på entrédörrarna (finns i webshopen). 

Flagga

Butiken får en flagga att ståta med i sin utomhusflaggstång.

Pins

Svanen har tagit fram pins med Svanenloggan som personalen kan ha på sig för att visa för kunderna att de är stolta över att arbeta i en Svanenmärkt butik.

Certifikat

Som bevis för att butiken är Svanenmärkt får din butik ett certifikat att visa upp för kunder och leverantörer. Kontakta din handläggare om din butik är Svanenmärkt men saknar certifikat.

Bilder, sociala medier

Vi har tagit fram några bilder som ni är välkomna att använda i era sociala medier. Ladda ner här

 

Miljövecka – varje vecka?

Miljövecka är inget man bara behöver ha en gång om året. Utnyttja istället kundernas vilja att göra gröna val och ha miljövecka varje vecka. Eller i alla fall oftare än en gång per år! Ett miljötema går att variera i oändlighet beroende på vilket sortiment er butik har. Låt fantasin flöda. Glöm inte heller bort att stärka miljöveckorna genom att lyfta fram er Svanenmärkning och använda Svanenloggan i butiken. Här följer några tips på olika teman för miljöveckor samt vilka produkter som kan ingå .