English

Favoriter

Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
 1. Licensinnehavarna berättar

Licensinnehavarna berättar

Undrar du hur det är att vara licensinnehavare med Svanen eller EU Ecolabel? Här hittar du berättelser från några av våra licensinnehavare om varför de har valt våra miljömärkningar och vilka fördelar det har gett dem.

 • Mikrofiberduk som tvättar av kranhuvud

  Clas Ohlson: ”Kunderna litar på Svanen”

  Detaljhandeln från Insjön, Clas Ohlson, var tidigt ute med att erbjuda Svanenmärkta leveranser i sin webbshop. Sedan mars 2023 är det möjligt att Svanenmärka e-handelstransporter och först ut som licenstagare var PostNord. Nu kan man som kund hos Clas Ohlson köpa en Svanenmärkt produkt och sedan välja att få den transporterad med en Svanenmärkt leverans.

  Läs mer
 • Ett kök med en köksö och ett fönster i bakgrunden

  Marbodal: miljö och kvalitet går hand i hand

  Att ta ansvar för miljö och klimat är självklart för Marbodal och dessutom väl integrerat med kärnverksamheten. Redan från starten 1924, när Marbodal grundades , har målsättningen varit densamma – att tillverka kök med hållbar design och hög kvalitet som håller länge!

  Läs mer
 • Kvinna i städuniform från ISS Städtjänst torkar av en yta med mikrofiberduk.

  ISS påverkar städbranschen

  ISS Sveriges städtjänster är Svanenmärkta sedan 2014 och är ett globalt bolag utspridda över hela världen. Städbolaget påverkar städbranschen och sätter standarden i att göra hållbara val genom sin Svanenmärkning. Ett mål som ISS globalt ska nå är nettonollutsläpp av växthusgaser 2040, inklusive hela leverantörskedjan. Svanenmärkningen hjälper till och vägleder genom resan.

  Läs mer
 • Vestres möbler bidrar till inkluderande stadsdelar för alla att ta del av

  Tar nordiska möbler ut i världen

  Det norska företaget Vestre tillverkar utemöbler för stadsmiljöer och upplever ett stort intresse för nordisk design och hållbarhet på exportmarknaden. Därför använder de Svanen aktivt i sin marknadsföring i exempelvis USA och Tyskland.

  Läs mer
 • Man som öppnar dörr åt en kvinna

  Scandic vill bli utmanade

  Scandic Hotels har varit licensinnehavare hos Svanen sedan den första generationen krav för hotell togs fram. Nu förnyar de sina licenser för fjärde gången och ser fram emot att fortsätta bli utmanade i sitt miljöarbete av Svanen. Ambitionen är att konkurrenterna ska följa samma exempel för att hotellbranschen som helhet ska bli ledande inom området miljö och hållbarhet.

  Läs mer
 • Illustration av ljust vardagsrum med två tavlor

  Kährs: Svanen ökar vår konkurrenskraft

  Kährs tillverkat trägolv i snart 100 år. Och lika länge har miljö och kvalitet varit viktiga parametrar vid utvecklingen av nya golv och material. Företaget var först med att ta fram ett system för att foga ihop golvplankor utan att behöva limma, Woodloc®. Detta gjorde golvläggningen både enklare, snabbare och bättre för miljön.

  Läs mer
 • Närbild av svanenmärkt orange soffa

  Mio Svanenmärker storsäljare för att möta efterfrågan

  Företaget Mio är en av Sveriges största återförsäljare av möbler och inredning och har ett växande utbud av Svanenmärkta soffor, sängar och inredning. Det Svanenmärkta sortimentet är ett medvetet steg i företagets hållbarhetsarbete och något som de är stolta över att visa upp både i butik och på webbsida.

  Läs mer
 • Närbild av baksidan på en kavatsko

  EU-Blomman som en del av kärnverksamheten hos Kavat

  Redan 2008 fick Kavat sin första EU-Blommanlicens för skor. Då var de först ut i Sverige med att klara de tuffa kraven. Nu, har Kavat fortsatt fokus på hållbarhet och är stolta över att de har klarat kraven i så många år. Sedan modellen Edsbro var först ut med att få certifieringen har över 50 modeller följt efter.

  Läs mer