English

Favoriter

Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas

Svanen

Svår att få. Lätt att välja.

Därför är Svanen så svår att få
  1. Svår att få

Svanen undersöker allt

Vad är egentligen viktigast? Klimatet, biologisk mångfald, farliga kemikalier, cirkulär ekonomi eller kvalitet? Lugn, du behöver inte välja! För Svanen bryr sig om och ställer krav på allt som är relevant.

Bra både för dig och planeten.

 

Fakta om oss

Visste du att vi ställer 2074 krav och att vi finns inom 57 olika produktområden? Vi lägger också ner 76 000 timmar varje år på att kontrollera och utfärda Svanenlicenser. Totalt finns Svanen på 20 000 varor och tjänster.

Svanen gör valet enklare

Vi vill göra valet lätt för dig. Du kan fokusera på färg, form och funktion medan vi fokuserar på kemikalier, energiförbrukning, försiktighetsprincipen, materialåtervinning och resurseffektivitet.

Vi tittar på hela produktens livscykel, från råvaror till återvinning. Allt med ett enda mål i sikte: att göra det enkelt för dig att göra bättre val för dig, miljön och klimatet nästa gång du behöver köpa något nytt.

Vi är nördar av en anledning

Läs mer

Fler produkter som har klarat kraven

Det är svårt att vara du

Du har verkligen fullt upp med att sköta ditt eget, och nu är du också ”ansvarig” för miljön? "Gör bra val", säger de. "Välj en grönare framtid". Men hur?

Läs mer

Helt freakiga med klimatet...

Hur kan du veta vad som är det bästa valet när du handlar? Och vad är viktigast? Klimatpåverkan? Kemikalier? Kvalitet? Som tur är har du någon på din sida. Någon som kan mycket om klimatförändringar, biologisk mångfald och farliga kemikalier, och som kollar allt detta när de tar fram sina krav. Någon som tar hänsyn till produktens hela livscykel. Svanen vet saker som du omöjligt kan ha koll på. Och har ett enda mål i sikte: att göra det enkelt för dig att göra bättre val för miljön, klimatet och din hälsa. Därför är Svanen svår att få, men lätt att välja!


Detta projekt är en del av Sustainable Living - ett initiativ finansierat av Nordiska Ministerrådet. Läs mer.