English
Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas

Svanen

Svår att få. Lätt att välja.

Därför är Svanen så svår att få
  1. Svår att få

Svanen kollar allt

Vi ställer tuffa krav för att du ska slippa vara expert och läsa innehållsförteckningar, forska i tillverkningsmetoder eller fundera på vilket område som är viktigast att ställa krav på. Dessutom skärper vi kraven så att Svanenmärkta varor och tjänster hela tiden måste sträva efter att bli ännu bättre.

Bra både för dig och planeten.

 

Fakta om oss

Visste du att vi ställer 2074 krav och att vi finns inom 57 olika produktområden? Vi lägger också ner 76 000 timmar varje år på att kontrollera och utfärda Svanenlicenser. Totalt finns Svanen på 20 000 varor och tjänster.

Svanen gör valet enklare

Vi vill göra valet lätt för dig. Du kan fokusera på färg, form och funktion medan vi fokuserar på kemikalier, energiförbrukning, försiktighetsprincipen, materialåtervinning och resurseffektivitet.

Vi tittar på hela produktens livscykel, från råvaror till återvinning. Allt med ett enda mål i sikte: att göra det enkelt för dig att göra bättre val för dig, miljön och klimatet nästa gång du behöver köpa något nytt.

Vi är nördar av en anledning

Läs mer
Svanen är bara ett gäng nördar som ställer för många frågor. Sjuka miljömuppar!

Anonym säng

(som inte klarat kraven)

Fler produkter som har klarat kraven

Det är svårt att vara du

Du har verkligen fullt upp med att sköta ditt eget, och nu är du också ”ansvarig” för miljön? "Gör bra val", säger de. "Välj en grönare framtid". Men hur?

Läs mer

Sjuka miljömuppar...

Vi ber om ursäkt, men ja, vi är extremt engagerade nördar som snöar in oss på detaljer. Vi ställer höga krav för vi är en av världens tuffaste miljömärkningar och Nordens officiella miljömärkning. Svanenmärkningen ges bara till varor och tjänster som uppfyller ambitiösa miljökrav.

Svanen - Svår att få. Lätt att välja.


Detta projekt är en del av Sustainable Living - ett initiativ finansierat av Nordiska Ministerrådet. Läs mer.