English

Favoriter

Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
  1. Svanenmärkt pensionssparande

Svanenmärkt pensionssparande

Du har väl koll på att det är Tjänstepensionens dag idag? Någon som absolut har koll på det är Alice Carlsson. Hon är Produktspecialist Investeringsutbud, Produkt- & Affärsanalys, på Handelsbanken Liv. Vi har pratat med henne om Handelsbankens Svanenmärkta lösning ”Hållbar pension”.

Kan du berätta om er Svanenmärkta tjänstepension?

– Handelsbanken ITP Hållbar Pension är Sveriges första Svanenmärkta entrélösning för avtalspension. Det är en förvald placering, där vi valt ut fonder som vi tror kommer generera god avkastning över tid. Sparandet består av fonder på både aktie- och räntemarknad med en låg avgift och passar den som vill ha ett långsiktigt sparande.

Pojke hänger på ryggen runt halsen på sin pappa medan han tittar i en mobiltelefon

En entrélösning innebär här att dina premier eller inflyttat kapital placeras i fonder som Handelsbanken väljer åt dig och att samtliga aktiefonder har en Svanenmärkning. Idag, på Tjänstepensionens dag, är det inte många dagar kvar för en stor del av svenska folket att göra sitt ITP-val för den nya upphandlingsperioden.

Vilka är det som har möjlighet att göra detta val?

– ITP-avtalet omfattar 2,6 miljoner privatanställda tjänstemän. Nu pågår en omvalsperiod där man själv kan välja var man vill placera sin tjänstepension. Valet görs på Collectums hemsida.


Lär dig mer om Svanenmärkta fonder

Läs mer

Handelsbankens Svanenmärkta sparande

Läs mer

Observera att Svanenmärkning av en fond inte är någon garanti för fondens avkastning eller för hur riskfylld placeringen är.