English

Favoriter

Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
  1. Mer Svanenmärkt på lekplatsen med Nordic Parks

Mer Svanenmärkt på lekplatsen med Nordic Parks

Nordic Parks var 2015 först i världen med Svanenmärkt lekplatsutrustning. När kraven nyligen skärptes valde Nordic Parks att fortsätta sin resa med Svanen. Vilket ledde till att den Svanenmärkta serien Bloom nu pryder Sätradalsparken i Skärholmen.

En rutschkana och ett lekhus i trä
I Sätradalsparken i Skärholmen kan barnen leka bland de Svanenmärkta lekredskapen.

Nordic Parks arbetar med hållbarhet som ledord genom hela verksamheten. Tillverkningen sker i Västerås och Örebro och svenska råvaror premieras vilket leder till kortare transportsträckor.

– Svanenmärkningen hjälper oss att driva marknaden mot en mer hållbar framtid. Svanens tuffa certifieringsprocess har utmanat oss till att göra mer ansvarsfulla materialval och skapat en väl genomarbetad tillverkningsprocess. Det blir tydligt för våra kunder att de gör ett bra produktval för framtiden, säger Ludvig Nilsson, VD Nordic Parks.

Svanens krav fokuserar på ingående material, kemikalier och främjar en cirkulär ekonomi genom garantier och möjligheter till materialåtervinning.

– Märkningen bekräftar vår bild av att vi ligger rätt i tiden där ett av våra kärnvärden utgår från samma hållbarhetstänk som Svanen ”Vi ska vara en förebild för miljö- och arbetsmiljö i branschen.” Det gör vi genom fortsatta satsningar på hållbara produktionsalternativ och materialval, berättar Ludvig Nilsson.

Under vintern lanseras den Svanenmärkta serien även utanför landets gränser och börja säljas i Norge och Danmark.

– Vi tror starkt på Svanenmärkta alternativ och ser vikten av att nå ut med Svanen och Nordic Parks budskap om en mer hållbar framtid – både för denna och för kommande generationer. Svanenmärkningen visar oss riktningen och vi som företag väljer att följa den, säger Ludvig Nilsson.

Svanenmärkta lekplatser innebär bland annat:

  • Användning av trä från spårbart skogsbruk.
  • De kemikalier som används lever upp tuffa miljö- och hälsokrav.
  • Krav på garanti, tillgänglighet av reservdelar och cirkulär design.

Den Svanenmärkta serien Bloom består av flera olika delar: rutschkana, gungställning, klätterställning, hus och sandlåda.


Nordic Parks lekredskap

Läs mer

Svanens krav på lekredskap

Läs mer