English
Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
  1. Världens första Svanenmärkta power bank

Världens första Svanenmärkta power bank

Med perfekt tajming inför vårens vandringar i skog och mark och sommarsemestrar med långa dagar på stranden lanseras världens första Svanenmärkta power bank. Det är varumärket DELTACO som har klarat Svanens krav för sin Sustainable power bank.

En power bank med Svanenmärket på som laddar en mobiltelefon.
Den Svanenmärkta power banken finns att köpa hos utvalda återförsäljare: Clas Ohlson, Webhallen och Inet.

Alla känner säkert igen den lätta panikkänslan av att sitta i ett viktigt telefonmöte när batteriet håller på att ta slut. Eller att vara på resande fot och behöva förlita sig på energisparläge för att kunna kolla busstider och ta sig hem. Nu finns det ett enkelt och Svanenmärkt hjälpmedel för att undvika dessa situationer.

– Nu kan svenska folket ladda sina batterier med en power bank som klarat våra tuffa krav. Det är den första Svanenmärkta på marknaden och vi hoppas att den får efterföljare, säger Stefan Englund, rådgivare för elektronikprodukter på Miljömärknings Sverige.
– Vi är glada och stolta över att vara först med att erbjuda Svanenmärkta power banks. Det är en produkt som används flitigt, både i privat- och arbetslivet och vår förhoppning är att medvetna konsumenter och inköpare ska uppskatta att det nu finns ett miljömärkt alternativ, säger Claes Eriksson, Brand Director för varumärket DELTACO.

En Svanenmärkt power bank har till exempel klarar stränga krav på:

  • Gränsvärden för tungmetaller i batteriet.
  • Förbud mot PVC.
  • Förbud mot vissa flamskyddsmedel i plasten.
  • Policy som ska omfatta ansvarsfulla inköp. Till exempel att mineraler inte får komma från konfliktområden. Dessutom måste tillverkaren och stödja program för ansvarsfulla inköp av konfliktmineraler utanför det egna företaget.
  • Återvinning och minskad användning av råvaror som det finns begränsad tillgång på.
  • Elektronik-, säkerhets- och kvalitetstester.
  • Återvinningsbar design – Vi är glada och stolta över att vara först med att erbjuda Svanenmärkta power banks. Det är en produkt som används flitigt, både i privat- och arbetslivet och vår förhoppning är att medvetna konsumenter och inköpare ska uppskatta att det nu finns ett miljömärkt alternativ, säger Claes Eriksson, Brand Director för varumärket DELTACO Power banken finns att köpa hos utvalda återförsäljare: Clas Ohlson, Webhallen och Inet.

Power banken finns att köpa hos utvalda återförsäljare: Clas Ohlson, Webhallen och Inet.