English
Favoriter
Dina favoriter har nu skickats! Ett fel uppstod när dina favoriter skulle skickas
  1. Världens första Svanenmärkta läderbälten

Världens första Svanenmärkta läderbälten

Med läderprodukter som har sitt ursprung i Halland vill HALE förändra en hel bransch. Hållbarhet är ledordet, och att vara först i världen med Svanenmärkning av bälten är ett viktigt steg på vägen.

Tidlösa bälten som ska hålla livet ut – och mer därtill!

– Vi började ifrågasätta branschens rutiner och normer redan för tio år sedan. Det kändes som om vi hade två val – att lämna industrin helt, eller arbeta för att förändra den. Vi valde det senare. Svanen-certifieringen av bälten är en milstolpe, ett bevis att vi är på väg åt rätt håll, säger Anna Eklund, ansvarig för CSR på HALE.

– Vi är otroligt glada över att HALE har valt att Svanenmärka alla sina läderbälten. De är först ut på marknaden med Svanenmärkta bälten och vi hoppas att de ska visa vägen för fler producenter. Ett bälte är både funktionellt och en modeaccessoar. Produkter som håller länge och även har en tidlös design är viktigt för både HALE och Svanen, säger Ulf Eriksson, rådgivare på Miljömärkning Sverige (Svanen).

Svanenmärkning på läderbälten innebär bland annat:

  • Hela produktionskedjan kontrolleras och måste uppfylla tuffa krav, från hudarnas ursprung till färdig produkt.
  • Vattenförbrukningen är begränsad.
  • Tuffa krav på övergödande utsläpp från garverier.
  • Stränga krav på kemikalier som används vid garvning, färgning och efterbehandling.

HALE, Halland Leather Manufacturing, hämtar både inspiration och råmaterial från lokala Halländska gårdar. Varje produkt kan spåras tillbaka till gården som levererat hudarna.


Vill du veta mer om HALE?

Till hemsidan